Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateExpoziția Future Days de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism UPT: O...

Expoziția Future Days de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism UPT: O Vizionare în Arhitectura Viitorului

Expoziția Future Days de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism UPT: O Vizionare în Arhitectura Viitorului

La Universitatea Politehnica din Timișoara, Facultatea de Arhitectură și Urbanism a revenit în forță pe 4 iulie 2024, marcând pentru prima dată după pandemie expozițiile de final de an. Cu o nouă locație -ARChA și un parteneriat solid în dezvoltarea identității Campusului Creativ UPT, evenimentul a adus împreună lucrările studenților.

Expoziția Future Days s-a desfășurat în două spații distincte, ARChA și Sala Expozițională de la parterul facultății, prezentând atât rezultatele atelierelor și programelor școlii, cât și proiectele de diplomă ale generației 2024. Multe dintre aceste proiecte s-au concentrat pe clădiri și spații din patrimoniul universității, precum Serele UPT și Clădirile Electro și de Chimie.

Explorarea Arhitecturii de Mâine la “Future Days”

Expoziția “Future Days” a fost un prilej de a explora prezentul și oferta academică variată a facultății în domeniile de arhitectură, urbanism, precum și reabilitarea patrimoniului și arhitectură de interior. Această inițiativă a reprezentat, de asemenea, debutul expoziției proiectelor de diplomă, aducând împreună rezultatele a trei unități tematice ale anului 6 și proiectele distinse la diverse competiții și bienale de arhitectură.

Decanul Facultății de Arhitectură și Urbanism, conf.univ.dr.arh. Cristian Blidariu, a subliniat importanța evenimentului pentru instituție și pentru evoluția arhitecturii în cadrul universității. Rectorul UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a evidențiat transformarea impresionantă a Facultății de Arhitectură dintr-un spațiu deteriorat într-un hub creativ și educațional.

Dialog Interuniversitar și Viziuni Profesionale

Vernisajul expoziției a inclus intervenții din partea decanilor altor facultăți de arhitectură din țară, evidențiind dialogul și colaborarea intensă în mediul academic. Cele două locații ale expoziției – ARChA și Sala Expo, au oferit o perspectivă amplă asupra evoluției academice și a proiectelor studenților în domeniul arhitecturii interioare.

Preocuparea pentru integrarea proiectelor studenților în contextul real al orașului Timișoara a fost evidentă în numeroasele teme abordate. De la refuncționalizarea clădirilor istorice până la strategii de eficientizare energetică și regenerare urbană, proiectele expuse au ilustrat viziunea creativă a viitorilor arhitecți.

Expoziția a fost o ocazie de întâlnire pentru reprezentanți ai facultăților de arhitectură din întreaga țară, consolidând legăturile în comunitatea academică și profesională a arhitecților.

Implicarea în Proiecte Culturale și Educaționale

Future Days a fost inclusă în proiectul “Enhance: UPT Campus Creativ” și a făcut parte din programul cultural național al Timișoarei ca Capitală Europeană a Culturii în 2023. Finanțată prin programul Legacy Timișoara 2023, expoziția a evidențiat colaborarea și inovarea în educația și practica arhitecturală din universitate.

Pentru mai multe detalii și imagini din expoziție, vizitați Future Days.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General