Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateExpoziția de Pictură „Explorări Cromatice“ și Artistul Victor Sorin Ploscaru

Expoziția de Pictură „Explorări Cromatice“ și Artistul Victor Sorin Ploscaru

Expoziția de Pictură „Explorări Cromatice“ și Artistul Victor Sorin Ploscaru

În perioada 15-31 iulie 2024, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește expoziția de pictură intitulată „Explorări Cromatice“, semnată de talentatul artist Victor Sorin Ploscaru. Vernisajul este programat pentru data de 15 iulie 2024, la ora 15:00, în Sala Cupola a bibliotecii, iar prezentarea va fi realizată de către părintele și poetul Dorin Ploscaru. Un moment muzical special va fi susținut la pian de către George Țăranu, elev în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Victor Brauner“ din Piatra-Neamț, sub îndrumarea profesorului Mariana Anghel.

Victor Sorin Ploscaru este un artist cu o pregătire complexă, având o licență în Limba Engleză-Română de la Universitatea „Al.I. Cuza“ din Iași, obținută în 1993, precum și o diplomă de licență în Informatică de la Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacău, absolvită în 2005.

Experiența sa profesională a inclus predarea limbii engleze la diverse instituții de învățământ din Piatra-Neamț, precum Liceul Teoretic „Ion Borcea“, Școala nr. 1 Podoleni, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, Colegiul Național „Calistrat Hogaș“, și Colegiul Tehnic de Transporturi. Ulterior, timp de 15 ani, și-a dedicat expertiza domeniului informatic, lucrând la Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Asachi“ din Piatra-Neamț până la momentul ieșirii la pensie în 2021.

Arta plastică a constituit mereu o pasiune pentru Victor Sorin Ploscaru, chiar dacă formarea sa academică s-a desfășurat în alte domenii. Inspirat de fratele său și de experiența acestuia în domeniul artelor vizuale, artistul și-a îmbogățit cunoștințele și a explorat diverse forme artistice de-a lungul timpului.

Ulterior, sub influența epocii digitale și a accesibilității oferite de internet, Ploscaru și-a redescoperit creativitatea, dedicându-se picturii și graficii. Cu o prezență activă pe platformele de socializare, artistul a împărtășit cu publicul său lucrări din arta universală, până când s-a hotărât să-și încerce propriile abilități artistice.

Cu mii de portrete realizate în diverse tehnici precum grafit, cărbune, pastel sau ulei, Victor Sorin Ploscaru a parcurs un drum artistic intens și diversificat. Prin expoziții colective și personale desfășurate la nivel național, artistul și-a consolidat prezența în peisajul artistic românesc, căutând mereu să evolueze și să-și exprime viziunea creativă în mod autentic.

Apreciind fiecare tablou ca pe o călătorie în necunoscut, Ploscaru subliniază importanța progresului și a exprimării autentice prin intermediul artei sale. Cu speranța de a fi mereu conectat la esența tinereții și de a-și continua explorările artistice, Victor Sorin Ploscaru se pregătește acum pentru un nou moment de consacrare în cadrul expoziției „Explorări Cromatice“, unde va împărtăși cu publicul său creațiile sale intense și pline de sensibilitate artistică.

TAGS:

Victor Sorin Ploscaru, Biblioteca Județeană Neamț, pictură, expoziție de artă

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General