Sunday, June 23, 2024
HomeSportExplozie într-un bloc din Sfântu Gheorghe. O femeie este în stare gravă,...

Explozie într-un bloc din Sfântu Gheorghe. O femeie este în stare gravă, 25 de locatari s-au evacuat

O explozie s-a produs, seara trecută, într-un bloc din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna. O femeie de 57 de ani a fost grav rănită, fiind transportată la o unitate medicală. Locatarii s-au evacuat.

Explozie puternică într-un bloc. O femeie din Sfântu Gheorghe, rănită

Clipe de panică, luni noaptea, în localitatea Sfântu Gheorghe, aici unde a avut loc o deflagrație puternică într-o garsonieră aflată la primul etaj al unui bloc. În urma incidentului, proprietara, o femeie de 57 de ani s-a ales cu arsuri de gradul 3 pe 70% din suprafața corpului.

Totodată, o altă femeie de 73 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a suferit un atac de panică. 25 de locatari, printre care și un minor, au ieșit din clădire înainte de sosirea echipajelor de intervenție.

La fața locului au ajuns pompierii cu două autospeciale de stingere, una de salvare de la înălțimi și încă o autospecială pentru transportul victimelor multiple. De asemenea, în zona respectivă au intervenit echipaje SMURD și SAJ.

Femeia de 57 de ani este în stare critică, având în vedere că a suferit arsuri pe mai mult de jumătate din suprafața corpului. Ea a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată de urgență la spital.

Ce arată primele cercetări

Din primele verificări, se pare că explozia s-ar fi produs la o butelie găsită din interiorul garsonierei în care se afla victima. Alimentarea cu gaz a fost oprită în bloc și se fac cercetări pentru a se stabili cum a avut loc tragedia.

„În jurul orei 22:30, am fost solicitaţi să intervenim în urma producerii unei deflagraţii provenită de la o butelie aflată în interiorul unei garsoniere situată la etajul 1/4 al unui bloc de locatari, în localitatea Sfântu Gheorghe.

La locul intervenţiei, s-au deplasat pompieri din cadrul Detaşamentului Sfântu Gheorghe cu doua autospeciale de stingere, o autospecială de salvare de la înălţimi, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o ambulanţă SMURD B2 şi o autospecială de primǎ intervenţie şi comandă. În sprijin a ajuns la faţa locului şi un echipaj SAJ cu medic”, a transmis ISU Covasna.

Un eveniment similar s-a petrecut în urmă cu doar câteva zile în Botoșani, aici unde s-a produs o explozie puternică în magazinul Dedeman. 15 persoane au fost rănite, dintre care patru sunt în stare gravă. Cele mai multe dintre victime sunt clienți ai magazinului.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General