Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateExplozie într-un bloc din Galaţi: Locatarul a suferit arsuri superficiale

Explozie într-un bloc din Galaţi: Locatarul a suferit arsuri superficiale

Explozie într-un bloc din Galaţi: Locatarul a suferit arsuri superficiale

O explozie puternică a avut loc într-un bloc situat pe strada Laminoriştilor din municipiul Galaţi. Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), la faţa locului s-au deplasat rapid două autospeciale, un echipaj de descarcerare, o autoscară și un echipaj SMURD tip B de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi.

Deflagrația, care a avut loc într-o garsonieră situată la etajul 2 al imobilului, nu a fost urmată de izbucnirea unui incendiu. Cu toate acestea, suflul puternic al exploziei a provocat pagube considerabile în imobil. Ușile și ferestrele locuințelor de la etajele 2, 3 și 4 au fost smulse din balamale și geamurile au fost sparte.

Locatarul în căruia s-a produs explozia a suferit arsuri superficiale la nivelul corpului și a fost transportat imediat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Reprezentanții instituției au precizat că bărbatul este în afara oricărui pericol, iar starea sa este stabilă.

Echipele de intervenție au acționat prompt pentru asigurarea securității în zonă, iar pompierii au verificat atent toate locuințele din blocul afectat pentru a se asigura că nu există alte persoane rănite. De asemenea, au fost întreprinse măsuri pentru consolidarea structurii clădirii și prevenirea unor eventuale noi incidente.

Cauza exploziei încă este investigată

Autoritățile competente au declanșat o anchetă cu privire la cauza producerii exploziei. Specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor efectua o serie de expertize și cercetări pentru a stabili exact ce a generat deflagrația care a provocat pagube în blocul din Galați.

Locatarii celorlalte apartamente din clădire au fost evacuați temporar pentru a li se asigura siguranța și pentru a se putea efectua verificări atente ale structurii acestora. Ei vor fi informați în legătură cu evoluția situației și vor putea reveni în locuințele lor în momentul în care autoritățile vor considera că este în regulă.

Până în acest moment, nu s-au semnalat alte persoane rănite sau victime ale exploziei. În timpul deflagrației, intervenția promptă și eficientă a pompierilor și echipajelor medicale a contribuit la evitarea unui bilanț tragic.

Taguri:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments