Monday, May 20, 2024
HomeSanatateExperti sustin interzicerea telefoanelor mobile pentru copiii sub 11 ani

Experti sustin interzicerea telefoanelor mobile pentru copiii sub 11 ani

“`html

Experti sustin interzicerea telefoanelor mobile pentru copiii sub 11 ani

Raportul prezentat de un grup de experti propune interzicerea detinerii de telefoane mobile pentru copiii sub varsta de 11 ani si accesul la smartphone-uri cu internet sub varsta de 13 ani. De asemenea, sugereaza ca aplicatiile de social media ar trebui sa fie interzise minorilor sub 15 ani, iar cei de peste 15 ani ar trebui sa utilizeze doar platforme considerate etice, potrivit surselor.

Un alt aspect abordat in raportul expertilor se refera la necesitatea ca legiuitorii sa stabileasca ce platforme online ar putea fi considerate “etice” pentru accesul minorilor. Aceste propuneri vin ca urmare a ingrijorarilor crescut de impactul negativ al tehnologiei asupra sanatatii mintale si comportamentului copiilor, inclusiv efectele negative asupra somnului si riscul de anxietate si depresie asociate cu utilizarea excesiva a dispozitivelor electronice.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a luat angajamentul de a elabora o legislatie mai dura pentru a limita accesul copiilor la ecrane si retelele de socializare, in incercarea de a contracara scaderea sprijinului din partea populatiei. Acest demers reflecta o ingrijorare tot mai mare la nivel international fata de potentialele efecte nocive ale expunerii copiilor la tehnologie, detaliu confirmat de surse oficiale.

Anul trecut, medicul chirurg general al Statelor Unite a atras atentia asupra riscurilor pe care le pot avea retelele de socializare asupra sanatatii mentale a tinerilor si a cerut companiilor din domeniul tehnologiei sa adopte masuri pentru a proteja copiii aflati in perioade sensibile de dezvoltare a creierului.

Grupul de experti condus de neurologul Servane Mouton si profesorul de psihiatrie Amine Benyamina, alaturi de alti specialisti, a prezentat marti concluziile studiului sau lui Macron. Cu toate acestea, nu exista inca un termen precis pentru adoptarea unei noi legislatii si nici nu este clar daca se va lua in considerare propunerile expertilor in totalitate.

Conform raportului prezentat presedintelui francez, specialistii sunt de parere ca orice masuri viitoare trebuie sa se axeze pe intensificarea reglementarilor pentru companiile de tehnologie, considerate responsabile principale pentru expunerea excesiva a copiilor la ecrane si mediul online. Conform declaratiilor facute in cadrul unei conferinte de presa, Mouton a subliniat importanta responsabilizarii acestor companii pentru impactul lor asupra generatiilor tinere.

Pe langa impactul negativ asupra sanatatii mintale a copiilor, raportul a evidentiat ca utilizarea excesiva a ecranelor influenteaza negativ calitatea somnului si reprezinta un factor de risc pentru obezitatea infantila. In plus, expunerea la retelele de socializare poate accentua riscurile de anxietate si depresie la varste fragede, conform concluziilor expertilor.

: interzicerea copiilor, telefoane mobile, Macron, legislatie copii, tehnologie copii “`
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments