Friday, March 21, 2025

Evită Riscul de Balonare și Disconfort: De Ce Este Recomandat Să Nu Mâncași Fructe pe Stomacul Gol

ActualitateEvită Riscul de Balonare și Disconfort: De Ce Este Recomandat Să Nu Mâncași Fructe pe Stomacul Gol

Mănâncarea de Fructe Pe Stomacul Gol Te Face Să Te Simți Crampești și Balonat

Fructele sunt o parte importantă a unei diete sănătoase, dar consumate pe stomacul gol cu cacatul timpului pot duce la probleme digestive. De obicei, fructe de două trei ori pe zi sunt recomandate, dar întotdeauna după o masă. Consumarea lor înaintea primei mese produce acizi care inflamană stomacul și produc balonare puternică, flatulență și crampe.

Merele, prunele, strugurii sau pepenii au un conținut ridicat de celuloză și fructoză care te face să te simți grea toată ziua. Consumarea lor pe stomacul gol încetinește digestia celorlaltor alimente și sporesc aciditatea din stomac, declanșând disconfort, balonare și reflux gastric. Membrana albă de pe feliile de portocale sau mandarine este foarte grea de digerat, în timp ce fibrele din mere sau pepeni sunt mai puțin tolerante.

Pentru a evita aceste probleme, nutriționiștii recomand să consumăm fructe la 30-45 minute după o masă. Citricele precum portocalele, mandarinele sau kiwi sunt mai bine consumate după alimente sănătoase și sățioase pentru a fi mai ușor de evacuat din stomac. Vitaminele C și A din citrice sunt mai bine absorbite de organism dacă sunt dizolvate în grăsimi sănătoase precum nuci sau uleiul de măsline.

În plus, unele persoane cred că consumarea fructelor pe stomacul gol asimilează mai bine vitamina C. Nimic mai greșit! Trebuie să știi că nutriționiștii recomand să mănânci fructe după alimente sănătoase pentru a evita probleme digestive și pentru a absorbe corect vitaminele necesare.

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles