Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateEvenimentul "Film în Sat" aduce arta și cultura în Cernătești pentru a...

Evenimentul “Film în Sat” aduce arta și cultura în Cernătești pentru a doua oară

Evenimentul “Film în Sat” aduce arta și cultura în Cernătești pentru a doua oară

Începând cu vineri, 5 iulie, comuna Cernăteşti găzduiește un eveniment cultural de amploare intitulat “Film în Sat”, inițiat de actorul Cuzin Toma. Acest festival urmărește să ofere publicului trei zile pline de ateliere, proiecții de film, magie, concerte și teatru, având ca noutate faptul că spectatorii vor avea ocazia să interacționeze cu actorii din filmele proiectate. Ediția de la Cernăteşti a evenimentului își propune să devină o tradiție menită să aducă noi perspective asupra locului și să creeze legături între mediul rural și artă, în speranța de a insufla curiozitatea pentru alte orizonturi culturale.

Implicarea Consiliului Județean Dolj în creșterea atractivității zonale

Consiliul Județean Dolj s-a implicat activ în organizarea festivalului de la Cernătești, având ca obiectiv creșterea atractivității zonei, care găzduiește și Cula Cernăteşti. Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, își exprimă dorința ca acest eveniment să devină tradiție și să continue pe termen lung, aducând o contribuție deosebită la viața culturală a județului. Prin intermediul “Film în Sat”, comunitatea rurală are oportunitatea să descopere o altfel de artă și să se conecteze la experiențe culturale inedite, care să le deschidă noi orizonturi de dezvoltare.

KLA07229 Evenimentul "Film în Sat" aduce arta și cultura în Cernătești pentru a doua oară
Actorul Cuzin Toma și președintele CJ, Cosmin Vasile, la conferința de presă prilejuită de ediția 2024 a evenimentului Film în Sat – Cernăteşti

Despre experiența la Cernăteşti, Cuzin Toma menționează că acest loc se numără printre cele în care se simte cel mai bine, subliniind că interesul și implicarea din Dolj sunt deosebite. Evenimentul “Film în Sat” se constituie ca o punte între artiști și publicul din mediul rural, creând astfel conexiuni și momente de învățare și bucurie pentru toți cei implicați.

Povestea unui vis devenit realitate

Cuzin Toma relatează că ideea acestui eveniment cultural i s-a conturat încă de la vârsta de 13 ani, inspirat de filmele cu Chuck Norris și de propria dorință de a crea și de a împărtăși arta cu ceilalți. Acesta mărturisește că prin “Film în Sat” încearcă să contribuie la construirea identității tinerilor, oferindu-le posibilitatea de a experimenta arta și de a se regăsi în diverse situații. Areciind importanța cultivării culturii și artei în mediul rural, actorul transmite un mesaj puternic despre valorile esențiale în dezvoltarea comunităților.

Emoții și amintiri la Cernătești

Cuzin Toma evidențiază că de-a lungul celor 5 ani de organizare a festivalului, cele mai emoționante momente au fost legate de interacțiunea cu cei mici. Un exemplu relevant este povestea unui copil de 5 ani care i-a cerut cu multă sinceritate să aducă mai multe filme de artă la eveniment. Asemenea amintiri și întâmplări motivează organizatorii și artiștii implicați să continue să ofere experiențe culturale memorabile pentru comunitatea din Cernătești.

Serile pline de magie și artă la Cernătești

Programul festivalului “Film în Sat” va debuta vineri, 5 iulie, cu un spectacol de magie la ora 19:00, urmat de un concert susținut de renumitul Taraf de Caliu. Echipa evenimentului subliniază faptul că această ediție se va deschide cu un concert remarcabil al formației Taraf de Caliu, aducând o notă de bucurie și reîntâlnire cu publicul spectator. Atmosfera va fi completată de proiecția filmului “Complet necunoscuți”, o producție regizată de Octavian Strunilă ce explorează interacțiunea umană într-un mod inedit și provocator.

Seara de sâmbătă, cu muzică și comedie la Cernătești

Sâmbătă, 6 iulie, publicul va avea parte de un concert susținut de Damian Draghici și proiectul său “Meditații Lăutărești”, care reprezintă o sinteză a experiențelor artistice de-a lungul anilor. De asemenea, va fi proiectat filmul “Visul”, o comedie regizată de Cătălin Saizescu ce abordează teme legate de actorie și viața în teatru. Serile vor fi animate și de prezența DJ-ului Vasile, oferind publicului o diversitate de experiențe culturale și de divertisment.

Activități precum ateliere de creație, actorie și magie vor fi programate sâmbătă și duminică începând cu ora 11:00, oferind participanților posibilitatea de a explora diverse forme de exprimare artistică. Festivalul se va încheia duminică, la ora 18:00, cu un spectacol de teatru intitulat “Emigranți”, ce va avea loc la Școala Gimnazială Cernăteşti. Accesul la toate evenimentele este liber, invitând comunitatea să se bucure de o varietate de activități culturale de calitate.

CITEȘTE ȘI: Controversa IntenCity 2024

TAGS:

Cernătești, Film în Sat, Cuzin Toma, festival cultural

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General