Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateEvenimentul de prestigiu din comuna Polovragi atrage mii de participanţi

Evenimentul de prestigiu din comuna Polovragi atrage mii de participanţi

Evenimentul de prestigiu din comuna Polovragi atrage mii de participanţi

În comuna Polovragi, județul Gorj, se pregăteşte unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului. Este vorba de nedeia, care va debuta în jurul datei de 15 iulie și va aduna sute de meșteri și comercianți din toată țara.

Evenimentul, considerat cel mai mare târg tradițional din întreaga țară, se va desfășura pe o suprafață de 6 hectare și va capta atenția zecilor de mii de participanți pe durata mai multor zile de petreceri campenești și tradiționalul comerț în aer liber. Nedeia din Polovragi este un moment de sărbătoare și de promovare a meșteșugurilor tradiționale româneşti.

Infrastructură și măsuri de siguranță pentru un eveniment fără incidente

Ediția de anul acesta se distinge prin implementarea unui transformator de mare putere pentru a asigura o alimentare electrică stabilă. Problemele anterioare, generate de consumul ridicat de curent electric, care duceau la supraîncălzirea instalațiilor și la mici incidente, vor fi evitate grație noilor măsuri luate de organizatori.

Un alt aspect important al evenimentului din acest an este reintroducerea târgului de animale, o atracție pentru vizitatori. Bovine, caprine, ovine și cabaline vor fi expuse, dar nu vor participa porcinele. De asemenea, în ziua de 20 iulie, de Sfântul Ilie, se va desfășura o paradă a cântecului și portului popular, precum și un festival folcloric pastoral.

La edițiile anterioare, au participat peste 20.000 de persoane pe zi, iar autoritățile locale estimează că numărul total al vizitatorilor din cele 7 zile de nedeie se va situa între 50.000 și 100.000 de persoane. Primarul Gheorghe Epure a anunțat că în cadrul festivității de pe 20 iulie vor fi premiați participanți speciali, printre care un veteran de război în vârstă de 100 de ani.

Descoperă și: Mai multe despre tradiția nedeii la Polovragi și alte evenimente similare aici

În continuare, organizatorii au pregătit recompense pentru tinerii care au împlinit 18 ani, cuplurile care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie și elevii din Polovragi calificați la olimpiade naționale. Toate aceste evenimente vor contribui la atmosfera autentică a nedeii de la Polovragi, unul dintre aspectele cele mai îndrăgite ale tradiției românești.

TAGS:

comuna, Polovragi, târg, nedeia, Gorj, tradițional, meșteri, comercianți
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General