Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateEvenimente muzicale de excepție la Biserica Neagră din Brașov

Evenimente muzicale de excepție la Biserica Neagră din Brașov

Evenimente muzicale de excepție la Biserica Neagră din Brașov

În luna iulie a anului 2024, Biserica Evanghelică C.A. – Parohia Brașov pregătește o serie de concerte de excepție la celebrul lăcaș de cult, Biserica Neagră. Pe lângă evenimentele din cadrul festivalului Organ Nights, trei concerte remarcabile vor avea loc în zilele de 4, 11 și 19 iulie.

Primul concert a fost o interpretare memorabilă susținută de orchestra Filarmonicii Brașov, condusă de Steffen Schlandt, organistul Bisericii Negre, în anul centenar al nașterii lui Anton Bruckner. O seară de neuitat pentru iubitorii de muzică clasică și cultură.

Pe 11 iulie, violonistul de renume internațional, Alexandru Tomescu, va urca pe scenă la Biserica Neagră pentru a oferi un concert special intitulat “Metamorfoze”. Programul muzical va cuprinde șase suite de Johann Sebastian Bach, adaptate pentru vioară. Tomescu va încânta publicul cu sunete subtile și emoționante, prezentând muzica clasică într-o manieră inedită. Biletele sunt disponibile online și la Inspiratio Gift Studio, iar prețul lor este accesibil tuturor categoriilor de vârstă.

Ultimul concert din seria de evenimente muzicale va avea loc pe 19 iulie, când Summer Choir revine la Biserica Neagră pentru a interpreta lucrări semnate de compozitorii Anton Bruckner și Gabriel Fauré. Sub îndrumarea unor muzicieni de prestigiu precum Christian Ciucă, Steffen Schlandt și Liliana Faraon, participanții la stagiu coral Summer Choir vor oferi un spectacol memorabil atât la Brașov, cât și la București. Un program diversificat ce îmbină operele clasice ale celor doi compozitori remarcabili.

Descoperiți frumusețea muzicii clasice și bucurați-vă de experiența unor concerte de excepție la Biserica Neagră din Brașov în luna iulie!

TAGS: Biserica Neagră, Concerte de excepție, Brașov, Evenimente muzicale

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General