Friday, June 21, 2024
HomeSportEutanasia în cuplu: fenomenul care ia amploare în Olanda

Eutanasia în cuplu: fenomenul care ia amploare în Olanda

Eutanasia în cuplu: fenomenul care ia amploare în Olanda

Un nou fenomen a atras atenția în Olanda în ultimul timp: eutanasia în cuplu. Această practică a stârnit dezbateri aprinse după moartea fostului premier olandez Dries van Agt și a soției sale, care au ales să se stinge din viață împreună, ținându-se de mână.

Legalizată în Olanda din 2002, eutanasia oferă persoanelor care suferă de boli terminale sau invalide dreptul de a pune capăt suferinței în mod uman. Moartea asistată în cuplu reprezintă o nouă tendință în această țară, unde numărul persoanelor care optează pentru această procedură crește constant.

Eutanasia în cuplu a fost observată în premieră într-o analiză realizată în 2020, când 26 de persoane au fost eutanasiate în același timp cu partenerii lor. Această cifră a crescut în anii următori, ajungând la 32 în 2021 și 58 în 2022, conform The Guardian.

Deși eutanasia în cuplu rămâne un eveniment rar, aceasta reprezintă un subiect de interes în creștere. Totuși, reprezentanții Expertisecentrum Euthanasie precizează că dubla eutanasie este în continuare rară și că orice cerere de acest tip este analizată în funcție de criterii stricte.

Pe de altă parte, există temeri că relaxarea treptată a legislației privind eutanasia poate duce la o situație periculoasă în care persoanele sănătoase fizic și psihic să aleagă să moară prematur, considerând că viața lor nu mai are sens.

Pentru a primi dreptul la eutanasie, un pacient trebuie să obțină consimțământul a doi medici independenți și să îndeplinească criterii bine definite. Cu toate acestea, guvernul olandez

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General