Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateEscrocherie de 20.500 de lei în Brașov: Bărbat arestat preventiv pentru înșelăciune

Escrocherie de 20.500 de lei în Brașov: Bărbat arestat preventiv pentru înșelăciune

Escrocherie de 20.500 de lei în Brașov: Bărbat arestat preventiv pentru înșelăciune

Un incident grav de înșelăciune a avut loc în Brașov, unde un bărbat de 28 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat că, sub pretextul că ar fi angajat responsabil de lucrările la un terminal POS, a indus în eroare o vânzătoare, reușind să obțină suma de 20.500 de lei. Polițiștii din Dâmbovița au fost cei care au investigat cazul și au intervenit în acest caz grav.

Conform informațiilor obținute din anchetă, bărbatul a mers la o societate comercială din municipiul Târgoviște pe 5 martie, pretinzând că trebuie să facă o actualizare a terminalului POS. Folosind o identitate fictivă, individul a convins o angajată să facă transferul sumei menționate în conturi diferite, cu ajutorul unei stații de plată de tip SelfPay. Această acțiune a dus la arestarea suspectului și la desfășurarea unor operațiuni pentru recuperarea prejudiciului creat.

În urma anchetei desfășurate, autoritățile au reușit să identifice și să localizeze suspectul. Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Târgoviște, sprijiniți de colegi din Făgăraș și de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Brașov, au intervenit la domiciliul acestuia din județul Brașov pentru a face o percheziție în vederea adunării de probe.

Individul a fost dus la audieri și a fost reținut inițial pentru 24 de ore. Cu toate acestea, în urma evaluării probei, instanța a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pentru a asigura desfășurarea unei anchete detaliate și pentru a se evita riscul ca individul să influențeze sau să pună în pericol ancheta.

Astfel, acest incident de înșelăciune de amploare din Brașov a pus în alertă autoritățile și a subliniat importanța prevenirii acestor tipuri de infracțiuni, care pot afecta nu doar economia locală, ci și încrederea publicului în securitatea tranzacțiilor comerciale. Ancheta continuă pentru a se stabili cu exactitate toate circumstanțele acestui caz și a se lua măsurile legale adecvate împotriva autorului acestui act de înșelăciune.

Cuvinte cheie:

RELATED ARTICLES

No h1 tag found

No h1 tag found

No h1 tag found

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments