Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateElectric Castle lansează „G-Info Spot” - o platformă de educație sexuală

Electric Castle lansează „G-Info Spot” – o platformă de educație sexuală

Electric Castle lansează „G-Info Spot” – o platformă de educație sexuală

Trandafiri roșii, inimioare de ciocolată, declarații de dragoste – Valentine’s Day este despre toate astea, dar poate fi și începutul unei conversații oneste și directe despre ce înseamnă iubire responsabilă. Electric Castle, în parteneriat cu Asociația SEXUL vs BARZA, are o veste excelentă pentru publicul său. A lansat „G-Info Spot”, o platformă de educație sexuală în care oricine poate găsi informațiile necesare pentru o viață sexuală sănătoasă și împlinită.

Raportul recent arată că România rămâne în topul celor mai triste statistici europene privind modul în care publicul înțelege și aplică informațiile legate de sexualitate și viață intimă. Tristul adevăr este că avem un număr îngrijorător de cazuri de infecții cu transmitere sexuală sau sarcini la adolescente și o atitudine conservatoare ce perpetuează mituri legate de sex. Tocmai de aceea, Electric Castle și Asociația SEXUL vs BARZA s-au aliat pentru a face o schimbare. Ei au lansat platforma ginfospot.ro, unde putem găsi informații despre practici sănătoase, igienă, consimțământ, stereotipuri, mituri sexuale, sarcină și infecții cu transmitere sexuală, într-un limbaj direct și fără false pudori.

advertorial barza2 Electric Castle lansează „G-Info Spot” - o platformă de educație sexuală

Pe platformă, publicul are la dispoziție și o serie de sfaturi adaptate pentru momentele când se află la un festival, cum este Electric Castle. De exemplu, se află cum să prioritizeze siguranța chiar și în clipele când se simțe liber și fără griji, cât de important este să respecți spațiul personal al fiecărei persoane și ce poți face concret pentru a pleca acasă doar cu amintiri plăcute. Ginfospot.ro oferă și opțiunea de a intra în contact cu experți din domeniu pentru cei ce vor să afle răspunsuri mai detailate sau personalizate la anumite probleme.

advertorial barza4 Electric Castle lansează „G-Info Spot” - o platformă de educație sexuală

Odată cu debutul celei de-a 10-a ediții a Electric Castle, G-Info Spot devine și un punct de informare în festival, pe care orice participant îl va putea accesa pentru a primi sfaturi și materiale informative. G-Info Spot completează, astfel, inițiativele aflate, deja, în derulare, la ultimele ediții, precum codul de alertă „Angel Shot” și Safety Line, o linie telefonică specială pentru sesizarea unor situații de posibilă agresiune, pe care Electric Castle le oferă publicului pentru propria siguranță.

“Înțelegem că un festival poate fi locul în care inhibițiile dispar, dar asta nu trebuie să lase loc unui comportament iresponsabil”, spune Tudor Costinaș, director de comunicare Electric Castle. “G-Info Spot e modul nostru de a le transmite participanților că ne pasă de sănătatea și siguranța lor. E un mod de a învăța împreună, chiar și în timp ce ne distrăm, lucruri ce ne fac viața mai bună dincolo de experiența de festival.”

“În România, copiii sunt încă aduși de barză datorită rușinii și lipsei de asumare din jurul sexualității. Campanii precum G-Info Spot au puterea de a aduce informație acolo unde încă există prea multe prejudecăți și temeri. Putem schimba mentalități la orice vârstă și în orice context, iar Electric Castle e un loc perfect pentru asta”, spune Adriana Radu, președinta Asociației SEXUL vs BARZA.

advertorial barza Electric Castle lansează „G-Info Spot” - o platformă de educație sexuală

În plus, este important de menționat că materialele și informațiile de pe platforma ginfospot.ro sunt puse gratuit la dispoziția organizatorilor de evenimente, companiilor, ONG-urilor și oricărei persoane interesate să contribuie la amplificarea mesajelor de educație sexuală.

Taguri: Valentine’s Day, Electric Castle, educație sexuală, G-Info Spot, Asociația SEXUL vs BARZA

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General