Monday, June 24, 2024
HomeSportEdi Iordănescu se luptă cu problemele de lot înainte de Campionatul European

Edi Iordănescu se luptă cu problemele de lot înainte de Campionatul European

Edi Iordănescu se luptă cu problemele de lot înainte de Campionatul European

Campionatul European va începe pe 14 iunie și selecționerul României, Edi Iordănescu, se confruntă cu mai multe probleme în alcătuirea lotului pentru turneu. Mai mulți jucători importanți sunt indisponibili sau au probleme în cluburile lor, iar Edi Iordănescu speră să găsească soluții înainte de debutul în competiție.

Edi Iordănescu, cu lotul decimat la EURO 2024

Una dintre principalele probleme ale selecționerului este absența a doi jucători importanți, Horațiu Moldovan și Radu Drăgușin, care au avut transferuri spectaculoase și au devenit rezerve în cluburile lor din străinătate. Moldovan, portarul Rapidului, a trecut la Atletico Madrid și nu a avut încă ocazia să intre în teren, fiind concurența puternică a lui Jan Oblak. Drăgușin, fundașul Genoei, a semnat cu Tottenham, dar a jucat foarte puțin sub comanda lui Antonio Conte.

Situația este complicată și în cazul altor jucători, precum Andrei Rațiu, care are puține apariții la Rayo Vallecano, și Ianis Hagi, care nu joacă regulat la Alaves. Edi Iordănescu a încercat să găsească soluții pentru aceste probleme, dar posibilitățile de înlocuire sunt limitate.

Cine va apăra poarta României cu Belgia și cu Slovacia?

În absența lui Horațiu Moldovan, care a fost titular în meciurile de calificare, portarul veteram Florin Niță are șansa să apere poarta naționalei la Campionatul European. Niță, în vârstă de 36 de ani, evoluează în Turcia, la Gaziantep, unde are un comportament solid.

Alte probleme apar în linia defensivă, unde Edi Iordănescu ar putea folosi doi jucători de la CFR Cluj, Vasile Mogoș și Cristian Manea, ca înlocuitor pentru Andrei Rațiu. Aceștia nu au avut prestații remarcabile în ultima perioadă, dar ar putea fi o soluție temporară.

Echipa națională are obiectiv depășirea grupei de la Campionatul European

În ciuda problemelor de lot, echipa națională a României are ca obiectiv trecerea de faza grupelor la Campionatul European. Tricolorii vor face parte din Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și o echipă provenită dintr-un baraj. România va debuta pe 17 iunie împotriva echipei rezultate din acel baraj, urmând

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General