Tuesday, April 16, 2024
HomeSportDrumul Transfăgărășan din România atrage tot mai mulți turiști străini

Drumul Transfăgărășan din România atrage tot mai mulți turiști străini

Drumul Transfăgărășan din România atrage tot mai mulți turiști străini

Turiștii străini sunt impresionați de locul unic din România, recunoscut la nivel internațional. Este vorba despre drumul considerat a fi cel mai spectaculos din lume. Acesta i-a uimit pe toți cei care au ajuns aici.

Drumul Transfăgărășan, o capodoperă a construcției românești

Transfăgărășanul, cunoscut și sub numele de DN7C, a fost construit în perioada 1970-1974. Cu o lungime totală de 151 de kilometri, acesta își face drum printre Munții Carpați și ajunge la altitudinea maximă de 2.042 de metri la lacul Bâlea. Drumul trece prin comuna Arefu din județul Argeș și se termină în comuna Cârţişoara din județul Sibiu, la intersecția cu DN1.

Acest drum impresionant urcă către pasul Urdele, atingând altitudinea de 2.145 de metri. Transfăgărășanul este al doilea cel mai înalt drum din România, după Transalpina.

Transfăgărășan, recunoscut ca fiind cel mai spectaculos drum din lume

Publicația britanică Daily Express a acordat atenție acestui drum spectaculos și l-a numit “cel mai spectaculos drum din lume”. Realizatorii de la Top Gear, celebrul show auto britanic, au considerat Transfăgărășanul drept “cel mai spectaculos drum din lume” și l-au inclus în emisiunea lor. Într-un articol publicat în Daily Express, jurnalista Esther Marshall descrie Transfăgărășanul ca fiind “unul dintre cele mai incredibile drumuri din lume” și subliniază frumusețea sa care îți taie respirația.

Același articol menționează că se pot găsi multe atracții turistice pe traseul Transfăgărășanului. Cele mai populare sunt Lacul Vidraru și Lacul Bâlea, care oferă o panoramă spectaculoasă a peisajului înconjurător.

Turiștii trebuie să fie atenți la urși pe Transfăgărășan

Esther Marshall atrage atenția turiștilor că trebuie să fie precauți pe Transfăgărășan. În timpul sezonului cald, când vremea este mai potrivită pentru explorare, este posibil să întâlniți urși în apropiere. Autorul menționează că urșii sunt o prezență constantă în zonă în anumite perioade ale anului și recomandă turiștilor să fie vigilenți și să respecte instrucțiunile de siguranță.

Indiferent de anotimp, Transfăgărășanul oferă turiștilor peisaje de vis. Frumusețea acestui drum uimitor atrage tot mai mulți turiști români și străini, care doresc să se bucure de aventură și să exploreze natura spectaculoasă a României.

Opinii ale specialiștilor și experiențele celebre

Transfăgărășanul a primit recenzii entuziaste din partea specialiștilor în turism, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. Aceasta este o destinație care atrage turiști din toate colțurile globului, datorită peisajelor sale pitorești și a aventurilor pe care le oferă.

Un moment celebru în istoria Transfăgărășanului este când Jeremy Clarkson, prezentatorul emisiunii auto britanice Top Gear, a declarat că Transfăgărășanul este “cel mai grozav drum din lume” în urma unei experiențe anterioare.

Jeremy Clarkson, alături de colegii săi Richard Hammond și James May, au realizat o emisiune specială în România, în care au condus automobile de lux pe Transfăgărășan. Aceștia au rămas impresionați de calitățile acestui drum și l-au numit “cel mai uimitor drum” pe care l-au văzut vreodată.

Transfăgărășanul este considerat a fi unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din România. Construcția acestuia a necesitat eforturi considerabile și sacrificii. Cu toate acestea, rezultatul final este un drum absolut spectaculos, care a captivat imaginația turiștilor din întreaga lume.

Aventura pe Transfăgărășan – Un drum de neuitat

Drumul Transfăgărășan oferă o experiență de neuitat atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini. Peisajele impresionante, serpentinele spectaculoase și atracțiile turistice de-a lungul drumului fac din această rută o adevărată aventură.

Turiștii pot explora în voie Lacul Vidraru și Lacul Bâlea, admira cascadele pitorești și vizita castelele și cetățile medievale de pe traseu. Fiecare colț al acestui drum unic dezvăluie o nouă surpriză și oferă ocazia de a crea amintiri de neuitat.

Pe Transfăgărășan, turiștii pot experimenta simțul libertății și bucuria de a călători în mijlocul unui peisaj montan impresionant. Această rută deosebită este o veritabilă atracție turistică, care merită să fie inclusă pe lista de vizite a oricărui călător pasionat.

Nu există nicio îndoială că Transfăgărășanul rămâne unul dintre cele mai importante și spectaculoase obiective turistice din România. Atât turistii români, cât și cei străini sunt uimiți de frumusețea acestui drum unic, care oferă o experiență de neuitat.

Experiența Transfăgărășanului în imagini

Planificați-vă călătoria pe Transfăgărășan

Dacă sunteți un admirator al naturii și al frumuseților României, Transfăgărășanul este cu siguranță un loc pe care trebuie să-l vizitați. Nu uitați să vă informați în prealabil despre condițiile de călătorie și de siguranță.

Fiți pregătiți pentru a vă bucura de o experiență de neuitat pe unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume. Lacurile pitorești, peisajele uluitoare și aventurile pe care le veți trăi pe Transfăgărășan vă vor fascina și vă vor rămâne întipărite în memorie.

Vă invităm să descoperiți mai multe informații despre Transfăgărășan și alte destinații turistice din România pe site-ul nostru: https://ezs.ro/?s=Transfagarasan

Sursa: https://www.fanatik.ro/vesti-excelente-pentru-mii-de-turisti-cand-se-redeschide-transfagarasanul-20418084

TAGS: Transfăgărășan, Munții Carpați,
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments