Tuesday, April 16, 2024
HomeSportDroguri de mare valoare confiscate în urma unei tranzacții ilegale în Timișoara

Droguri de mare valoare confiscate în urma unei tranzacții ilegale în Timișoara

Droguri de mare valoare confiscate în urma unei tranzacții ilegale în Timișoara

Un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce vindea două kilograme de cocaină, în valoare de zeci de mii de euro, într-o operațiune de trafic de droguri de mare risc. Echipa de procurori DIICOT din Timișoara a reușit să captureze dealerul și să-l oprească în mijlocul tranzacției ilegale.

Captură impresionantă de droguri: două kilograme de cocaină

Într-un caz de trafic de droguri de amploare, un individ a fost prins în timp ce încerca să vândă două kilograme de cocaină, în valoare de aproximativ 70.000 de euro. Atât vânzătorul, cât și potențialul cumpărător au fost reținuți și urmează să răspundă în fața legii pentru această activitate infracțională.

Operațiunea a fost coordonată de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Timișoara și procurorii DIICOT Timișoara, care au acumulat dovezi solide pentru a susține ancheta.

Atât dealerul, cât și cumpărătorul, sunt acum în custodia autorităților și sunt acuzați de trafic de droguri de mare risc, o infracțiune extrem de gravă în conformitate cu legislația românească.

Inculpații au fost arestați preventiv

Evenimentul a avut loc pe data de 12 februarie 2024, iar autoritățile au acționat rapid în momentul în care s-a descoperit tranzacția ilegală. Procurorii DIICOT au emis reținerea celor doi inculpați pentru o perioadă de 24 de ore.

Apoi, în ziua următoare, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cu scopul de a asigura desfășurarea corectă a procesului și de a preveni orice risc de evadare sau influență asupra anchetei.

“La data de 12 februarie 2024, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, au documentat activitatea infracţională a doi bărbaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Astfel, unul dintre aceştia a fost prins în flagrant delict, în municipiul Timişoara,  în timp ce ar fi vândut 2 kilograme de cocaină (drog de mare risc), cu 70.000 de euro, cantitate livrată de celălalt bărbat”, a informat IPJ Timiş într-un comunicat de presă.

Acțiune de amploare a Poliției Române în Timiș

Poliția Română a desfășurat o operațiune de amploare pentru asigurarea asistenței de specialitate și capturarea infractorilor implicați în traficul de droguri. Colaborarea strânsă dintre Brigada de Combatere a Criminalității Organizate, procurorii DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale a permis desfășurarea cu succes a acțiunii.

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara au contribuit de asemenea la această operațiune complexă, demonstrând încă o dată eficiența lucrului în echipă în lupta împotriva infracționalității organizate.

TAGS:

Procurori

Droguri

Trafic de droguri

Tranzacții ilegale

DIICOT

Arestări preventive

Timișoara

Poliția Română

Jandarmeria

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments