Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateDonald Trump exercită presiune asupra Congresului pentru a opri furnizarea de ajutor...

Donald Trump exercită presiune asupra Congresului pentru a opri furnizarea de ajutor financiar Ucrainei

Donald Trump exercită presiune asupra Congresului pentru a opri furnizarea de ajutor financiar Ucrainei

Situația în Congresul american devine tot mai tensionată, pe măsură ce președintele în exercițiu, Donald Trump, face presiuni pentru a opri furnizarea de ajutor financiar către Ucraina. Chiar și republicanii care inițial l-au susținut pe Trump au votat în cele din urmă împotriva acestui ajutor, sub influența acestuia.

Senatul intenționează să încerce din nou să aprobe un nou proiect de lege pentru furnizarea de ajutor către Ucraina, însă rezultatul rămâne incert. Acest nou proiect de lege nu conține reforma migratorie, dar reprezintă o altă încercare de a susține financiar Ucraina.

Statele Unite sunt principalul susținător militar al Ucrainei, iar Congresul alocase deja peste 110 miliarde de dolari pentru sprijinul acordat. Cu toate acestea, de luni de zile există dificultăți în a trimite noi fonduri către Ucraina.

Democrații, care dețin majoritatea în Senat, caută soluții pentru a asigura aprobarea acestor fonduri, însă există riscul ca aceste eforturi să fie în zadar. Majoritatea parlamentarilor republicani, care sunt aliați ai președintelui Trump și domină Camera Reprezentanților, refuză să deblocheze orice fel de fonduri suplimentare pentru Ucraina, indiferent de solicitările repetate ale președintelui Joe Biden.

Pentru ca acest ajutor financiar să fie promulgat, el trebuie să fie adoptat de ambele camere ale Congresului american. Cu toate acestea, în prezent există o atmosferă de incertitudine și există riscul ca acest ajutor să nu fie aprobat, ceea ce ar fi o mare dezamăgire pentru Ucraina.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, care a făcut presiuni timp îndelungat asupra Statelor Unite pentru a primi noi fonduri în lupta împotriva Rusiei, s-a arătat dezamăgit de situația actuală. El a descris situația drept una “confuză”, iar unele dintre scenarii prezente în raportul primit de la Washington îi amintesc de un thriller. Kuleba a declarat că totul este ambiguu și variază în funcție de mulți factori.

Eșecul adoptării de noi fonduri ar reprezenta o înfrângere majoră pentru Ucraina, care a depus eforturi susținute pentru a se apăra în fața agresiunii Rusiei. De asemenea, ar fi și o înfrângere importantă pentru președintele Joe Biden în fața partenerilor săi europeni, care deja au aprobat un pachet de ajutor în valoare de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, începând cu data de 1 februarie.

Taguri:

Donald Trump, Congres, Ucraina, fonduri Ucraina, Senat, Joe Biden, reforma migratorie, parlamentari republicani, Dmitro Kuleba, Rusia
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General