Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateDoi Ucraineni Prinși de Jandarmi la Frontiera cu România

Doi Ucraineni Prinși de Jandarmi la Frontiera cu România

Doi Ucraineni Prinși de Jandarmi la Frontiera cu România

In weekendul trecut, doi cetățeni ucraineni au fost depistați de jandarmi în timp ce încercau să intre ilegal în România. Aceștia au fost observați de forțele de ordine într-o pădure din zona Luhei-Rica-Socolău, situată în proximitatea frontierei dintre cele două țări.

Jandarmii implicați în acțiune au declarat că cei doi bărbați nu și-au putut justifica prezența în apropierea frontierei și au fost imediat abordați. După o scurtă discuție în limba engleză, s-a aflat că cei doi migranți aveau 34, respectiv 39 de ani și spuneau că au părăsit Ucraina pentru a scăpa de conflictul armat din țara lor, parcurgând pe jos peste 80 de kilometri pentru a ajunge în România.

Conform autorităților, cei doi ucraineni au afirmat că intenția lor era să se prezinte la Poliția de Frontieră română și să solicite protecție, având în vedere situația tensionată din țara de origine. Aceștia au fost predați polițiștilor de frontieră pentru investigații suplimentare și pentru a li se oferi asistența necesară conform procedurilor legale.

Intrarea ilegală a acestor doi ucraineni în România survine în contextul escaladării conflictului din Ucraina, ca urmare a invaziei ruse din februarie 2022. Guvernul de la Kiev a impus restricții stricte privind circulația bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, menționând necesitatea aptitudinilor medicale pentru serviciul militar în această perioadă de lege marțială.

Astfel, situația migranților ucraineni care trec ilegal frontiera pentru a ajunge în România reprezintă o consecință directă a instabilității din regiunea estică a Europei și a restricțiilor impuse de autoritățile de la Kiev în contextul conflictului armat.

Tags:

Ucraineni, Jandarmi, Frontiera, Migranți, Conflict Ucraina

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General