Tuesday, April 16, 2024
HomeSportDNA efectuează percheziții la Primăria Ploiești și în companii din energie

DNA efectuează percheziții la Primăria Ploiești și în companii din energie

DNA efectuează percheziții la Primăria Ploiești și în companii din energie

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au desfășurat joi dimineață o activitate intensă, efectuând percheziții la mai multe locații din țară. Printre acestea se numără Primăria Ploiești și mai multe firme din domeniul energiei.

Primăria Ploiești, vizată de anchetă

Procurorii DNA au ajuns încă de la primele ore ale dimineții la Primăria Ploiești. Se pare că această acțiune are legătură cu afacerea White Tower, conform declarațiilor primarului Andrei Volosevici.

Dosarul în care se derulează această investigație a fost instrumentat de procurorii Parchetului Curții de Apel Ploiești și a dus deja la reținerea și cercetarea notarilor, avocaților și dezvoltatorului imobiliar implicați. Cu o săptămână în urmă, procurorii DNA au efectuat percheziții și la Consiliul Județean Prahova.

Constructorul responsabil de ridicarea blocului de locuințe White Tower este suspectat de fraudă în vânzarea apartamentelor. Ancheta sugerează că dezvoltatorul imobiliar a construit ilegal un etaj suplimentar, etajul 9, pentru a-și maximiza profiturile, fără a obține avizele necesare, conform News.ro.

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a negat că ar fi vizat de această anchetă într-o primă reacție pentru presa locală. Cu toate acestea, el a confirmat că procurorii ridică documente din Primăria Ploiești și a menționat că investigația are o logică proprie și că i-a cerut procurorului să aibă loc niște acțiuni decisive. Volosevici a subliniat că procedura de percheziție este specifică și că dorește să se pună capăt speculațiilor din presă.

Percheziții în companii din domeniul energetic

Pe lângă Primăria Ploiești, procurorii DNA au desfășurat percheziții și la sediile unor companii din domeniul energiei, precum și la locuințele unor persoane implicate în afaceri cu energie. Autoritățile suspectează aceste companii și persoanele în cauză de trafic de influență în legătură cu contractele încheiate cu instituții de stat.

Acțiunea de astăzi a implicat peste 10 locații și survine în contextul în care și Comisia Europeană efectuează verificări privind schemele de compensare în domeniul energiei.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments