Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeSportDN 1 va fi lărgit la trei benzi pe sens, pentru a...

DN 1 va fi lărgit la trei benzi pe sens, pentru a facilita accesul către Aeroportul Otopeni

DN 1 va fi lărgit la trei benzi pe sens, pentru a facilita accesul către Aeroportul Otopeni

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță o schimbare importantă pe DN 1. Cei care vor să ajungă mai repede pe Aeroportul Otopeni sunt cei care primesc o veste foarte bună.

Planuri de infrastructură pentru îmbunătățirea traficului către Aeroportul Otopeni

Planul celor de la CNAIR este ca o porțiune din DN1 București – Ploiești să fie lărgită la trei benzi pe sens. Prin această măsură se dorește creșterea condițiilor de trafic în zona Aeroportului și în dreptul A0 – Autostrada Bucureștiului.

În această săptămână, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat că a fost transmisă către Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentația de atribuire a licitației pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar în vederea efectuării lucrărilor de lărgire, la trei benzi pe sens, a Drumului Național 1.

După această lucrare, fiecare sens de mers va avea o bandă în plus, iar drumul urmează să fie delimitat de parapeți. De asemenea, vor exista zone de acces pentru localitățile din jur. Aici, în ultimii ani s-a construit masiv, iar numărul locuitorilor s-a tot mărit.

Conform oficialilor guvernamentali, acest proiect de infrastructură va contribui la fluidizarea traficului în această zonă aglomerată.

Complexitatea lucrării și obstacolele de implementare

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a precizat că proiectul de lărgire a DN 1 prezintă o complexitate foarte mare, având în vedere că este o zonă periurbană a Bucureștiului, cu rețele de gaze, rețele de apă și canal, precum și rețele electrice. Chiar dacă lucrarea este scurtă în lungime, va fi complicată de pus în execuție.

Înainte de ieșirea pe A0, lotul 2 nord, care face legătura cu A3, autoritățile au în plan construirea unui nod rutier în formă de sens giratoriu. Acesta va permite șoferilor să efectueze întoarceri pe DN1, eliminând astfel blocajele frecvente din această zonă.

Pentru a se asigura că lărgirea DN 1 la trei benzi pe sens se va desfășura conform planului, CNAIR își propune să elaboreze un studiu de fezabilitate detaliat. Principalele cerințe solicitate în acest studiu vor fi lărgirea la trei benzi pe sens, posibilitatea efectuării de către șoferi a virajului la stânga pentru întoarcere după nodul rutier A0 x DN1 pe sensul de mers București – Ploiești, precum și asigurarea unui acces facil pentru agenții economici și cartierele rezidențiale din zonă.

CNAIR lucrează pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere continuă să investească în îmbunătățirea infrastructurii rutiere în întreaga țară. Proiectul de lărgire a DN 1 la trei benzi pe sens va facilita accesul către Aeroportul Otopeni și va contribui la reducerea blocajelor de trafic în zonă. Această dezvoltare infrastructurală este una dintre prioritățile guvernului în ceea ce privește îmbunătățirea mobilității și conexiunilor de transport în România.

Prin măsuri de modernizare și lărgire a drumurilor principale, CNAIR urmărește să crească capacitatea de trafic și să asigure un transport mai rapid și mai sigur pentru cetățeni. Lărgirea DN 1 va contribui la fluidizarea traficului pe una dintre cele mai importante artere rutiere din țară, favorizând astfel dezvoltarea economică și turistică a regiunii.

Mai multe informații despre proiectele de infrastructură din România și despre alte lucrări în curs de derulare pot fi găsite pe EZS.ro.

Tags: CNAIR, lărgire, DN1, Aeroportul Otopeni, infrastructură rutieră, dezvoltare, trafic

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments