Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateDistracție periculoasă pe drumurile Oltului: peste 500 de sancțiuni și 117 permise...

Distracție periculoasă pe drumurile Oltului: peste 500 de sancțiuni și 117 permise reținute într-un weekend

Distracție periculoasă pe drumurile Oltului: peste 500 de sancțiuni și 117 permise reținute într-un weekend

În perioada 26 – 28 ianuarie 2024, polițiștii din Oltenia au desfășurat o amplă acțiune de control pe drumurile din zonă, soldată cu peste 500 de sancțiuni aplicate șoferilor indisciplinați.

Echipajele de poliție au reușit să rețină nu mai puțin de 117 permise de conducere, în urma constatării diferitelor abateri, care pun în pericol siguranța rutieră. Dintre acestea, 92 de permise au fost reținute pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, ceea ce demonstrează o comportare extrem de periculoasă în trafic.

În plus, polițiștii au aplicat și sancțiuni în valoare totală de aproximativ 155.000 de lei, pentru diverse încălcări ale regulilor de circulație.

Această acțiune de amploare vine ca urmare a unei probleme persistente în zonă, respectiv comportamentul nesăbuit al șoferilor care încalcă regulile de circulație și pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

In confruntarea dintre radar și șoferi, un drum din Oltenia a câștigat titlul de cel mai periculos traseu de pe harta permiselor reținute. Drumul Național 6, care face legătura între Caracal și Alexandria, a înregistrat în doar două zile un total de 45 de permise auto reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h.

Acest drum, în special pe perioada verii trecute, a fost un adevărat coșmar pentru șoferi, fiind supus unor lucrări de reabilitare care au durat mai mult timp decât era estimat inițial. În timpul lucrărilor, traficul s-a desfășurat alternativ pe zeci de kilometri, adăugând timpid suplimentar la drumurile șoferilor. Cu toate acestea, mulți conducători auto nu au înțeles necesitatea respectării vitezei legale și au continuat să depășească limita admisă, astfel încât au căzut pradă acțiunilor poliției.

Cu toate acestea, pe DN 6 nu au fost înregistrate cele mai mari viteze înregistrate în acest weekend. Spre exemplu, Drumul Expres Craiova – Pitești, care se întinde de la Balș la Colonești, a fost martorul unor viteze incredibile, care au atins chiar 170-180 km/h.

De altfel, acest drum a fost deja supranumit “pista de curse” de către unii, iar autoritățile întreprind toate eforturile pentru a descuraja astfel de comportamente periculoase prin acțiuni de control și sancționare.

În ceea ce privește DN 65 – E 574, care traversează județul Olt pe segmentul Balș – Colonești, acesta ocupă locul trei în topul rușinii, cu un număr semnificativ de permise reținute în urma depășirii vitezei legale.

În concluzie, acțiunile poliției oltenațe au avut un impact clar în promovarea unei conduite responsabile în trafic. Totuși, este nevoie de o continuă supraveghere și aplicare a sancțiunilor pentru a înțelege că regulile trebuie respectate și că siguranța tuturor participanților la trafic trebuie să fie o prioritate.

Surse:

TAGS:

Polițiști, sancțiuni, siguranță rutieră, drumuri, permise de conducere

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General