Monday, June 24, 2024
HomeActualitateDispariția prematură a Florentinei Satmari lasă un gol imens în lumea televiziunii...

Dispariția prematură a Florentinei Satmari lasă un gol imens în lumea televiziunii românești

Dispariția prematură a Florentinei Satmari lasă un gol imens în lumea televiziunii românești

O veste tragică lovește industria media din România, iar presa și telespectatorii sunt într-o profundă durere. Florentina Satmari, unul dintre cei mai cunoscuți și respectați realizatori TV ai țării, s-a stins din viață, lăsând un imens vid în lumea cântului popular. Vestea tragică a fost adusă în atenția publicului de către interpreta de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, o apropiată a realizatoarei de televiziune.

Prin intermediul unei postări emoționante pe pagina sa de Facebook, Matilda Pascal Cojocărița a adus în atenția tuturor pierderea neașteptată a Florentinei Satmari. “Ne-a părăsit Mămuca! Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Române, cea care a format zeci și sute de artiști, dându-le aripi în lumea cântului! Cu mare durere în suflet vă spun drum lin către stele, Mămuca, odihnă în lumină, aplauze și flori!”, a scris Matilda Pascal Cojocărița.

O altă voce marcantă din lumea muzicii populare, Maria Dragomiroiu, și-a exprimat și ea adâncul regret față de trecerea în neființă a Florentinei Satmari. “A plecat dintre noi doamna Florentina Satmari, acest mare profesionist al Televiziunii Române. În emisiuni de mare profesionalism, cu o intuiție extraordinară, a dat aripi multor interpreți din toate zonele folclorice. Toți au devenit interpreți consacrați și iubiți de marele public. Mă număr și eu printre acești interpreți și nu voi uita niciodată acest lucru, mă voi ruga bunului Dumnezeu să o odihnească în pace și liniște!”, a transmis Maria Dragomiroiu cu tristețe.

Memoria Florentinei Satmari va rămâne mereu viu în inimile tuturor acelora care i-au cunoscut talentul și dedicarea pentru muzica populară. De-a lungul carierei sale remarcabile, Florentina Satmari s-a evidențiat ca o adevărată promotoare a artei și culturii populare românești. De asemenea, este absolventă a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu” și a surprins audiența prin numeroasele emisiuni de muzică populară difuzate la Televiziunea Română.

Florentina Satmari a contribuit activ la descoperirea și promovarea unor tineri și talentați interpreți, pe care acum îi putem regăsi în Filmoteca de Aur a TVR. De asemenea, împreună cu Paul Urmuzescu, a creat și condus emisiuni-spectacol indimenticabile, precum “Allhambra la Tănase”, precum și emisiuni despre creația celor mai mari compozitori ai țării. De-a lungul timpului, a fost implicată în organizarea unor festivaluri renumite, precum “Crizantema de Aur” de la Târgoviște sau “Maria Tănase” de la Craiova.

Florentina Satmari s-a remarcat și în lumea filmului, realizând producții de succes alături de mari interpreți de muzică populară. Printre acestea se numără “Roata vieții” cu Maria Dragomiroiu, “Hai neică prin Teleorman” cu Floarea Calotă sau “Omule, cântecul meu” cu Ion Dolănescu.

Cu toate că a fost pasionată de televiziune, Florentina Satmari nu a renunțat niciodată la pasiunea sa pentru muzică, efectuând diverse turnee în Europa și chiar în Japonia. Ea a fost responsabilă de organizarea și imaginea Festivalului “Callatis” și, din anul 2004, a fost gazda emisiunii “Album Național” difuzată la Național TV.

Cu inimile îndoliate și pline de recunoștință, toți cei care au cunoscut talentul și profesionalismul Florentinei Satmari o vor păstra mereu vie în amintirea lor. Arta muzicii populare pierde astăzi o stea strălucitoare, iar televiziunea românească rămâne cu un gol imens ce va fi greu de umplut.

Florentina Satmari, vei rămâne mereu în inimile noastre!

TAGS:

Florentina Satmari, muzică populară, Televiziunea Română.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General