Tuesday, April 16, 2024
HomeSportDiscuții aprinse în Consiliul General al Municipiului București referitoare la bugetul capitalei

Discuții aprinse în Consiliul General al Municipiului București referitoare la bugetul capitalei

Discuții aprinse în Consiliul General al Municipiului București referitoare la bugetul capitalei

Proiectul de buget al Bucureștiului a fost din nou respins în cadrul Consiliului General al Municipiului București, unde s-au înregistrat 17 voturi pentru, 23 de abțineri și un vot împotrivă. Acest vot a dus la o nouă amânare a adoptării bugetului, creând tensiuni și dezbateri între consilieri și primarul Nicușor Dan.

Refuzul repetat al consilierilor PSD și PNL de a susține proiectul lui Nicușor Dan

Deja pentru a treia oară, consilierii din cadrul PSD și PNL s-au poziționat împotriva proiectului de buget propus de primarul Nicușor Dan pentru București. În deschiderea ședinței, primarul a solicitat clarificări din partea grupurilor politice cu privire la un posibil consens pentru a trece bugetul.

Primarul a subliniat nevoia de a exista un acord între cele două grupuri politice pentru a asigura trecerea bugetului, menționând că comisia din cadrul Ministerului Finanțelor a validat împrumutul despre care s-a discutat anterior.

Problematica subvențiilor și condițiile impuse de PNL

Un alt punct sensibil al discuțiilor a fost legat de subvențiile pentru transport și termoficare, unde grupul PNL a impus ca acestea să fie prevăzute cu 3 miliarde de lei, conform execuției pentru anul 2023. Nicușor Dan a adăugat că grupul PSD nu a răspuns la invitația la dialog făcută de el.

Primarul a explicat că unele instituții cu bugete mai mari au subliniat că o diminuare a bugetului lor ar putea afecta activitatea instituțională, adăugând încă argumente la dezbaterile în curs. Situația se complică și mai mult odată cu intervenția lui Sebastian Burduja.

Atacurile lui Sebastian Burduja la adresa lui Nicușor Dan

Ministrul Energiei și președintele PNL București, Sebastian Burduja, a lansat un nou atac la adresa primarului capitalei, acuzându-l că a realocat banii destinați subvențiilor către alte cheltuieli. Acest atac acutiză disputele politice și aduce noi elemente în ecuația adoptării bugetului pentru municipiu.

Burduja a afirmat că Nicușor Dan a redistribuit un miliard de lei destinat termoficării și transportului public către alte destinații, generând neînțelegeri în echipa politică și nesiguranță în rândul cetățenilor. Aceste tensiuni par a face adoptarea bugetului tot mai dificilă și întârzie implementarea proiectelor municipale importante.

TAGS:

București, buget, Nicușor Dan, PSD, PNL, Primăria București, subvenții

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments