Monday, June 24, 2024
HomeActualitateDirectorul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti şi alţi patru angajaţi reţinuţi de procurorii...

Directorul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti şi alţi patru angajaţi reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie

Directorul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti şi alţi patru angajaţi reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie

Directorul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, Paul Petrof, împreună cu un șef de birou și trei funcționari, au fost reținuți de către procurorii DNA. Aceștia sunt acuzați de luare de mită și alte infracțiuni, conform News.ro.

Potrivit anchetatorilor, Petrof este acuzat de favorizarea făptuitorului și de folosirea informațiilor nedestinate publicității sau permiterea accesului persoanelor neautorizate la acestea, în scopul obținerii de mită.

Surse judiciare dezvăluie că în luna ianuarie 2024, Petrof și Stamatescu Răzvan-Cosmin, unul dintre funcționari, ar fi avut o întâlnire cu un om de afaceri, prezentându-i conținutul unei ordonanțe emise de ofițerii de poliție. În raportul respectiv erau solicitate diverse documente legate de societățile controlate de acest om de afaceri, cu scopul de a îngreuna ancheta.

Aceeași sursă menționează că într-un interval de trei ani, între 2021 și 2023, Stamatescu Răzvan-Cosmin ar fi primit promisiunea unei sume de 10.000 de dolari americani și avantaje necuvenite pentru a cochetacu un posibil trafic de influență. Se presupune că acesta ar fi avut influență asupra unor polițiști de frontieră și ar fi încercat să îi determine să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu în ceea ce privește controlul unor transporturi de mărfuri contrafăcute.

De asemenea, potrivit reprezentanților DNA, Petrof ar fi pretins de la un alt om de afaceri un avans în valoare de 50.000 de euro, în schimbul unui ajutor în obținerea unor autorizații și a altor avantaje.

Avere și venituri

Conform declarației de avere, depusă în vara lui iunie 2023, Paul Petrof deține peste 3 hectare de teren agricol în județul Dâmbovița, a proprietăților însumează aproximativ 7500 de metri pătrați în același județ, trei apartamente și o casă de locuit. Cu toate acestea, directorul Direcției Regionale Vamale București nu deține niciun cont bancar cu un sold mai mare de 5.000 de euro și înregistrează datorii de 330.000 de lei la bănci.

În cursul anului 2022, veniturile lui Petrof s-au ridicat la puțin peste 100.000 de lei.

Foto: 123rf.com

TAGS: Directorul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, DNA, corupţie, luare de mită, favorizarea făptuitorului, informații nedestinate publicității, controlul documentelor, trafic de influență, poliţişti de frontieră, mite, autorizații.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General