Tuesday, April 16, 2024
HomeSportDirectorul Direcției Regionale Vamale București, Paul Petrof, și alți angajați arestați pentru...

Directorul Direcției Regionale Vamale București, Paul Petrof, și alți angajați arestați pentru corupție

Directorul Direcției Regionale Vamale București, Paul Petrof, și alți angajați arestați pentru corupție

Directorul Direcției Regionale Vamale București, Paul Petrof, și Răzvan Cosmin Stamatescu, șef birou în cadrul Autorității Vamale Române, alături de alți trei funcționari și o altă persoană, au fost arestați miercuri pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost luată de către Tribunalul București, după ce aceștia au fost reținuți de către DNA într-un dosar de corupție.

Vama București executată silit pentru o sumă de 121.879 lei

Paul Petrof este acuzat că i-ar fi cerut mită unui administrator de firmă, solicitând un avans de 50.000 de euro în schimbul unor autorizații de antrepozitar fiscal și de expeditor înregistrat. În plus, Petrof ar fi primit și haine de lux în schimbul serviciilor oferite afaceristului. Aceste acuzații sunt susținute de procurorii DNA și fac parte dintr-un dosar de corupție în care Petrof și alți angajați ai vămii sunt implicați.

Informațiile din acest dosar au ieșit la iveală într-un proces înregistrat la Judecătoria Sectorului 1, pe data de 7 noiembrie 2019. Dosarul a fost deschis ca urmare a unei contestații la executare depusă de către Direcția Regională Vamală București, sub conducerea lui Paul Petrof. Instituția a cerut anularea unei executări silite declanșate de o societate comercială, în valoare de 121.879,14 lei. Această sumă reprezenta dobânda legală aferentă unei sume de 221.116 lei, încasată necuvenit în august 2013 și restituită în mai 2017.

Direcția Regională Vamală București a susținut că executarea silite a fost pornită în mod nejustificat, fără respectarea termenelor prevăzute de lege pentru executarea voluntară a obligației de plată. Conform instituției, debitul principal fusese deja achitat, iar sumele stabilite ca cheltuieli de executare erau nejustificate. Vama București a afirmat că executarea silită a fost inițiată în mod abuziv, cu scopul de a obține sume suplimentare de la debitor.

Vama București și-a achitat datoria în anul 2019

În urma procesului, Judecătoria Sectorului 1 București a admis în parte contestația la executare formulată de către Vama București. Astfel, instanța a dispus anularea în parte a încheierii de stabilire a cheltuielilor de executare silită din data de 04.06.2019, până la concurența sumei de 12.984,57 de lei. De asemenea, au fost anulate în parte și încheierea din data de 14.06.2019, până la concurența sumei de 745 de lei, precum și încheierea din data de 18.06.2019, toate emise în același dosar de executare. Contestația la executare a fost respinsă în rest.

Totuși, prin sentința pronunțată de Tribunalul București în data de 25.01.2018, Vama București și Paul Petrof au fost obligați să plătească către societatea comercială suma de 121.879,14 lei cu titlu de dobândă legală, precum și suma de 14.802 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Prin decizia civilă pronunțată de Curtea de Apel București în data de 29.03.2019, au fost stabilite și alte cheltuieli de judecată în valoare de 5.000 de lei.

Dosarul a ajuns în final la Tribunalul București care a respins apelul înaintat de către Vama București, considerând că acesta este nefondat. Astfel, decizia instanței din data de 19 mai 2021 a confirmat faptul că Vama București și-a achitat datoria și că motivul contestației lor nu este întemeiat.

Anularea executării silite în parte

În procesul de analizare a apelului formulat de Vama București, tribunalul a constatat că instituția a invocat două motive de contestație. Primul motiv se referă la nerespectarea termenelor de executare voluntară anterior demarării executării silite, iar al doilea motivează caracterul nejustificat al cheltuielilor de executare, susț

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments