Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeSportDinamo, sancționată cu o interdicție la transferuri și obligată să își achite...

Dinamo, sancționată cu o interdicție la transferuri și obligată să își achite datoria față de Iulian Roșu

Dinamo, sancționată cu o interdicție la transferuri și obligată să își achite datoria față de Iulian Roșu

Un scandal a izbucnit în lumea fotbalului românesc, după ce jucătorul Iulian Roșu a decis să rezilieze contractul cu echipa de fotbal Dinamo. Conform informațiilor oferite în exclusivitate de FANATIK, fotbalistul a cerut integral suma de bani prevăzută în contract până la finalul perioadei de înțelegere, iar ulterior a contestat decizia clubului.

Interdicție la transferuri pentru Dinamo

Soluționând acest conflict, Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF a emis o decizie prin care a impus clubului Dinamo o interdicție la transferuri pe o perioadă de două termene de mercato. Această măsură reprezintă o sancțiune aspră și, cu siguranță, va avea un impact major asupra strategiei sportive a echipei.

În motivarea deciziei, Comisia a menționat: ”Încetarea raporturilor contractuale și pretenții financiare. Admite în parte cererea. Constată denunțarea unilaterală a contractului fără justă cauză a clubului conform art. 18.8. lit. b) din RSTJF, începând cu data de 31.01.2024. Respinge capetele de cerere 3-6 ca inadmisibile, urmând ca reclamantul să-și valorifice pretențiile în procedura prevăzută de art. 102 alin. 6 și art. 5.21 din Legea 85/2014.”

Toate acestea au fost prezentate pe site-ul oficial al Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), fiind o dovadă încontestabilă a deciziei luate și a consecințelor care urmează.

De menționat este faptul că această restricție afectează doar transferurile de jucători de la alte cluburi, permițându-se în continuare încheierea de contracte cu fotbaliști liberi de angajament. Astfel, Dinamo va putea să completeze echipa cu astfel de jucători în timpul restricției impuse.

Obligația de a plăti datoria față de Iulian Roșu

Conform legii, datoria către Iulian Roșu trebuie tratată cu prioritate și să fie achitată de către clubul Dinamo, deoarece a fost înregistrată în timpul procedurii de insolvență. Aceasta este o dispoziție prevăzută de articolul 102, alineatul 6 din legea 85/2014, care stabilește că creanțele născute în timpul procedurii de insolvență nu necesită înscrierea la masa credală pentru a fi achitate.

Articolul 5, alineatul 21 a doua prevedere legală care sprijină plata priorităților, stabilește că un creditor curent are dreptul de a-și primi creanța înaintea altor creditori. Acest lucru înseamnă că Iulian Roșu nu va trebui să treacă prin întregul proces de înscriere și verificare a creanțelor pentru a-și primi banii cuveniți, fiind o datorie născută în timpul procedurii de insolvență.

În cazul specific, Iulian Roșu și-a valorificat pretențiile și a câștigat procesul împotriva clubului Dinamo. Din informațiile furnizate de FANATIK, acesta avea contract cu echipa până la finalul lunii mai și primea un salariu lunar de 4.000 de euro. Astfel, suma de 20.000 de euro reprezintă datoria pe care Dinamo trebuie să o achite.

Concluzie

Conflictul dintre Iulian Roșu și Dinamo a generat consecințe serioase pentru clubul de fotbal. Cu o interdicție la transferuri pentru două termene de mercato și obligația de a plăti suma impusă de instanță fostului jucător, Dinamo se confruntă cu noi provocări în drumul său în fotbalul românesc. Este încă neclar cum va reacționa echipa și cum își va reorganiza strategia în urma acestor evenimente.

Sursa: EZS.ro Citește mai multe știri sport

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments