Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeSportDinamo are un nou acționar. Certinvest Management Solutions SA se alătură acționariatului...

Dinamo are un nou acționar. Certinvest Management Solutions SA se alătură acționariatului lui Dinamo

Dinamo are un nou acționar. Certinvest Management Solutions SA se alătură acționariatului lui Dinamo

Dinamo, una dintre cele mai cunoscute echipe de fotbal din Romania, se confruntă cu o situație financiară dificilă și încearcă să găsească soluții pentru a se salva de la retrogradare. În această perioadă dificilă, clubul a atras un nou acționar în persoana Certinvest Management Solutions SA, o companie controlată de Eugen Voicu, acționarul majoritar al Red&White, societatea care deține controlul clubului Dinamo. Această decizie vine într-un moment crucial pentru echipă, oferindu-le speranță și resurse necesare pentru a-și îndeplini obiectivele.

O mutare surprinzătoare pentru salvarea lui Dinamo

Cu toate că acționarii clubului își doresc să scoată Dinamo din insolvență în 2024, apariția unor noi investitori întârzie. În această situație tensionată, Eugen Voicu a apelat la o soluție neașteptată, cedând o parte din acțiunile deținute către Certinvest Management Solutions SA. Conform informațiilor disponibile, Voicu a transferat 7,80% din acțiunile sale către Certinvest, consolidând astfel implicarea sa în club.

La momentul preluării controlului asupra lui Dinamo, Voicu a declarat că implicarea sa va fi personală și nu va implica niciuna dintre companiile sale. Cu toate acestea, schimbarea radicală a deciziei sale și implicarea Certinvest în finanțarea clubului arată că situația a suferit modificări semnificative.

Eugen Voicu explică decizia sa

Într-un interviu acordat FANATIK, Eugen Voicu a explicat motivul pentru care a conectat Dinamo la resursele Certinvest: “Pentru că, la un moment dat, a fost nevoie de bani, eu am hotărât să implic și societatea Certinvest Management Solutions în clubul Dinamo. Dar probabil, poate să fie doar pentru o perioadă temporară. Intenția mea este să nu fie pe termen lung. În perioada asta este nevoie destul de repede de anumite sume de bani și această companie avea capacitatea financiară să susțină clubul pe perioadele acestea mai scurte.”

Validarea tranzacției și noua structură a acționariatului

Acest acord între Eugen Voicu și Certinvest Management Solutions SA a fost validat de Adunarea generală extraordinară a Red&White Management la data de 15 decembrie 2023 și a fost publicat în Monitorul Oficial pe data de 30 ianuarie. Tranzacția implică cesionarea a 1.100 de acțiuni către Certinvest, reprezentând 7,80% din capitalul social al societății.

Noua structură a acționariatului Red&White, în urma acestei tranzacții, arată astfel:

  • Eugen Voicu: 33,28% – 4.700 acțiuni
  • Andrei Nicolescu: 26,92% – 3.800 acțiuni
  • RNV Sports SRL: 20,84% – 2.943 acțiuni
  • Team Sport Management SRL (Bogdan Nicolae Pavel): 8,33% – 1.177 acțiuni
  • Certinvest Management Solutions SA (Eugen Voicu): 7,80% – 1.100 acțiuni
  • Dan-Junior Gătăianțu: 2,83% – 400 acțiuni

Cine sunt ceilalți acționari ai clubului Dinamo

Pe lângă acționarii Red&White, există și alți acționari în structura clubului Dinamo:

  • Asociația Peluza Cătălin Hîldan: 12,06%
  • Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (Nicolae Badea): 7,03%
  • Andrei Cionca (Dinamo Socios): 0,03%
  • Ana Șerdean (soția lui Dorin Șerdean/Lotus): 0,01%

Acest demers are potențialul de a salva Dinamo de la retrogradare

Includerea Certinvest Management Solutions SA în acționariatul lui Dinamo aduce o nouă perspectivă financiară pentru club și oferă oportunități de dezvoltare într-un moment extrem de dificil. Această decizie se dovedește a fi vitală pentru viitorul echipei, iar resursele financiare aduse de Certinvest pot constitui un sprijin esențial în lupta pentru evitarea retrogradării. Cu toate acestea, este important de menționat că această implicare nu este pe termen lung, așa cum a subliniat Eugen Voicu în interviurile sale.

Dinamo, pe drumul schimbării și salvării

Echipa de fotbal Dinamo se află într-un moment critic, în care fiecare decizie și implicare are un impact major. Atragerea unui nou acționar precum Certinvest Management Solutions SA reprezintă un pas în direcția corectă pentru echilibru financiar și redresare. Fanii și comunitatea Dinamo răsuflă ușurați, știind că există oameni cu resurse și viziune care vor să vadă clubul pe drumul succesului.

Tag: acționar, investiții, Certinvest Management Solutions SA, Eugen Voicu, Dinamo

Taguri: acționar, investiții, Certinvest Management Solutions SA,

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments