Saturday, April 26, 2025

Dieta Intermitentă Schimbă Viața Sexuală Bărbaților: Descoperirea Cercetători Germano-Chineziți

ActualitateDieta Intermitentă Schimbă Viața Sexuală Bărbaților: Descoperirea Cercetători Germano-Chineziți

Dietă Intermitentă Poate Stimula Apetitul Sexual, Cercetători Germano-Chinezi Rezultate Intrigante

Cerera germano-chineză a analizat dacă o dietă intermitentă poate ajuta la prevenirea scăderii libidoului și fertilității masculine legate de vârstă, pentru că apetitul sexual scăzut este frecvent la bărbați în vârstă. De obicei, această situație poate duce la afecțiuni precum tulburarea de dorință sexuală hipoactivă (HSDD).

Într-un experiment cu șoareci masculi, cercetătorii au împărțit animalele în două grupuri. Grupul A a avut o dietă liberă, în timp ce al doilea grup, numit B, urma un regim alimentar strict.

Unii șoareci din grupul B au urmat acest regim timp de luni întregi, începând cu vârsta tânără, în timp ce alții au făcut-o doar pentru 6 săptămâni. Pe parcursul experimentului, cercetătorii au observat cât de des animalele încercau să se împerecheze, nivelurile lor de testosteron și cantități de triptofan și serotonină.

În cele din urmă, grupul B a mâncat regulat într-o zi și a postat în cealaltă (repetând modelul pe parcursul experimentului). Acest lucru a îmbunătățit comportamentul sexual al șoarecilor masculi. Deși nu au fost observate măsuratori de fertilitate sau spermatozoizi mai bune, șoarecii mai în vârstă care au postat intermitent au fost mult mai susceptibili la împerecherea sexuală.

Scaderea nivelurilor de triptofan și serotonină din creier poate fi responsabilă pentru această schimbare, sugerând că triptofanul este un aminoacid care produce serotonina, care pot inhiba dorința sexuală. Postul intermitent pare să redirecționeze triptofanul către mușchi pentru energie în timpul postului, lăsând mai puțin disponibil pentru creier.

Mișcare de euforie cresc și întrebări se ridică: cum pot aceste rezultate fi aplicate omului? Cercetătorii speră să continue cu studiile în acest sens, dar afirmă că este important de remarcat că creșterea nu a fost în fertilitate sau rezultatul unor spermatozoizi mai buni.

Deși experimentele au arătat o schimbare semnificativă în comportamentul sexual al șoarecilor, este important de menționat că studiile au fost efectuate asupra animalelor și nu pe oameni. De asemenea, aceste rezultate nu implică necesar că aceeași abordare ar avea același efect asupra homorilor.

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles