Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateDiana Șoșoacă și Luis Lazarus au intrat în Parlamentul European cu voturile...

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus au intrat în Parlamentul European cu voturile din diaspora – Digi 24


Partidul SOS condus de Diana Șoșoacă a obținut 3% din voturile exprimate în țară la alegerile europarlamentare, dar voturile din diaspora au permis SOS să atingă pragul de 5%, conferindu-i astfel două mandate în Parlamentul European, susțin Digi 24 și G4media.


Duminică, 9 iunie, românii și-au ales reprezentanții în Parlamentul European, dar alegeri europarlamentare au avut loc în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. În urma alegerilor, România va avea 33 de reprezentanți în Parlamentul European, iar doi dintre ei vor fi Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, ambii de la partidul SOS, susțin sursele citate.


Partidul Dianei Șoșoacă era la 3%, sub pragul de 5% de intrare în Parlamentul European, dar datorită voturilor din diaspora, unde SOS a obținut peste 13%, scorul a crescut și SOS va avea două mandate de europarlamentari, la fel ca UDMR, spun aceleași surse.


Potrivit numărătorii paralele a partidelor, mandatele României în Parlamentul European arată astfel:


Alianța PSD-PNL – 20 de mandateAUR – 6 mandateADU – 3 mandateUDMR – 2 mandateSOS – 2 mandate


Libertatea a contactat-o pe Diana Șoșoacă pentru a verifica informația, dar senatoarea nu a răspuns solicitării până la momentul redactării știrii.


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General