Tuesday, April 16, 2024
HomeSportDezvoltări ale cursului valutar BNR pentru principalele valute

Dezvoltări ale cursului valutar BNR pentru principalele valute

Dezvoltări ale cursului valutar BNR pentru principalele valute

FANATIK vă aduce cele mai recente informații cu privire la cursul valutar BNR pentru miercuri, 14 februarie 2024. La ora 13:00, Banca Națională a României va actualiza datele referitoare la valutele majore, iar noi vom afla cum a evoluat leul românesc în raport cu acestea.

Tendințe pentru principalele valute în data de 14 februarie

Imediat ce vor fi publicate noile cotații, FANATIK vă va informa cu privire la valorile euro, dolarului și francului elvețian. Informațiile vor fi actualizate în timp real, astfel încât să puteți fi în pas cu evenimentele. Înainte de aceasta, puteți verifica cum s-au comportat aceste monede în cea de-a doua zi a săptămânii, accesând acest link.

În ziua de marți, 13 februarie, leul românesc s-a depreciat în raport cu cele mai importante valute internaționale. Cu excepția francului elvețian, toate celelalte monede au înregistrat scăderi. Astfel, cursul euro a crescut cu 0.0008 unități și a ajuns la 4.9761 lei pe piața românească.

În ceea ce privește dolarul american, acesta a înregistrat o creștere de 0.0016 unități în raport cu leul românesc. Astfel, la mijlocul acestei săptămâni, cursul dolarului a fost cotat la suma de 4.6186 lei de către reprezentanții Băncii Naționale.

Lira sterlină a înregistrat și ea o apreciere în cea de-a doua zi a săptămânii. Valoarea acesteia a crescut cu 0.0239 unități, ajungând la 5.8501 lei pe piața internă.

Pe de altă parte, gramul de aur a înregistrat o creștere semnificativă în această zi, adăugând 1.0889 unități la valoarea sa. Astfel, în prezent, un gram de aur se vinde la suma de 301.0363 lei, conform datelor furnizate de BNR.

Cursul francului elvețian în scădere față de leu

Din păcate, francul elvețian a înregistrat o scădere în raport cu leul românesc, tendință pe care o menține de câteva zile. Vom urmări cu atenție evoluția acestuia în zilele următoare. Marți, valoarea francului elvețian a scăzut cu 0.0242 unități, fiind cotat la 5.2510 lei de către BNR.

Observăm că și alte valute au înregistrat creșteri în raport cu leul românesc. Printre acestea se numără dolarul canadian, coroana daneză, dolarul australian, coroana norvegiană și zlotul polonez, conform datelor prezentate de către banca centrală.

În ceea ce privește dobânzile la creditele în lei, indicele ROBOR la trei luni a rămas neschimbat, menținându-se la nivelul de 6.09%. În schimb, indicele ROBOR la șase luni a înregistrat o ușoară scădere, coborând de la 6.13% la 6.12%.

Actualizări și tags

Pentru a afla cele mai recente informații despre cursul valutar BNR, accesați acest link.

Totodată, puteți verifica evoluția cursului valutar pentru diverse monede pe pagina noastră dedicată cursului valutar.

Urmăriți și tags-urile următoare pentru a fi la curent cu informațiile despre cursul valutar: euro, dolar, franc elvețian, leu românesc, lira sterlină, aur.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments