Thursday, May 23, 2024
HomeSportDezvăluiri importante despre numirea lui Mircea Geoană în funcția de Secretar General...

Dezvăluiri importante despre numirea lui Mircea Geoană în funcția de Secretar General Adjunct al NATO

Dezvăluiri importante despre numirea lui Mircea Geoană în funcția de Secretar General Adjunct al NATO

Alina Inayeh a emis clarificări esențiale după reacția premierului Marcel Ciolacu privind modul în care secretarul general adjunct al NATO a ajuns în postura actuală, subliniind că procesul a fost complet transparent și bazat pe meritocratie.

Cum s-a realizat selecția lui Mircea Geoană pentru poziția din cadrul NATO

Fost consilier al președintelui German Marshall Fund (GMF) și director al biroului GMF de la București, Alina Inayeh a detaliat întregul mecanism de selecție și numire pentru funcția ocupată de Geoană la NATO.

“Ciolacu își manifestă indignarea față de ceea ce Geoană a afirmat, referindu-se la obtinerea funcției de Secretar General Adjunct al NATO pe parcurs personal. Marcel Ciolacu pare să fie familiarizat cu instituțiile internaționale și procedurile de selecție, dar această ipocrizie percepută nu își găsește corespondent în realitate.”

Persoanele informate ar înțelege că concursul pentru această poziție a fost deschis pentru candidații din țările recent aderente la NATO, cu o selecție riguroasă în care Geoană a emerg participând pe propriile merite.

Faptul că un cetățean român poate accede la poziții internaționale fără un suport direct din partea statului este o realitate recurentă în contextul global al meritocrației.

Alina Inayeh, într-o postare pe platforma de socializare Facebook, a subliniat și a explicat acest aspect în detaliu, ilustrând claritatea procedurilor și absența nevoii de suport instituțional pentru Geoană.

Clarificările vin în urma criticilor pe care premierul Marcel Ciolacu le-a adus lui Mircea Geoană, acuzându-l de ipocrizie în urma declarației conform căreia a ajuns la poziția din NATO “pe persoană fizică” fără susținerea explicită a statului român.

“Aspectul care m-a deranjat cel mai mult a fost afirmația: ‘Domnule, știți eu sunt aici pe persoană fizică la NATO’. Ce înseamnă asta? La nivelul acesta, credeți că nu a existat o comunicare cu președintele Iohannis?

Credeți că nu s-a discutat cu toate instituțiile românești și cu întreg statul român? Cum poți ajunge într-o funcție de asemenea răspundere fără sprijin? Este de neînțeles, nu am auzit de asemenea abordări până acum”, a declarat Marcel Ciolacu.

Alina Inayeh este un susținător activ al Mișcării ”România Renaște!”, o inițiativă politică dedicată promovării valorilor naționale și consolidării influenței românești la nivel global, sprijinindu-l pe Mircea Geoană în parcursul său internațional.

TAGS:

NATO, Mircea Geoană, Alina Inayeh, Marcel Ciolacu, diplomație, selecție

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments