Monday, July 22, 2024
HomeActualitateDezvăluiri exclusiviste în interviul lui Mircea Geoană la emisiunea "Sport și Politică"

Dezvăluiri exclusiviste în interviul lui Mircea Geoană la emisiunea “Sport și Politică”

Dezvăluiri exclusiviste în interviul lui Mircea Geoană la emisiunea “Sport și Politică”

Seria de emisiuni din cadrul podcast-ului “Sport şi Politică” a continuat vineri, 5 iulie, cu un invitat de marcă: românul care deţine cea mai înaltă poziţie la nivel internaţional. Invitatul lui Horia Ivanovici a fost Mircea Geoană, politicianul în care românii au cea mai mare încredere, potrivit sondajelor.

În actualul context politic, marcat de stabilirea datei oficiale pentru alegerile prezidenţiale, lupta pentru Cotroceni pare să fi intrat în linia dreaptă, chiar dacă până la desfăşurarea efectivă a scrutinului mai sunt peste patru luni. FANATIK vi-i aduce mai aproape pe cei mai importanţi actori ai scenei electorale, invitându-vă să îi cunoaşteţi şi altfel decât ca politicieni.

Mircea Geoană este unul dintre personajele cheie ale scenei politice şi primul dintre “prezidenţiabili” care a venit la noua serie “Sport şi Politică”. Secretarul general adjunct al NATO a evitat până acum să-şi anunţe oficial candidatura, însă mai multe organizaţii, între care Mişcarea România Renaşte, i-au cerut public să candideze la alegerile prezidenţiale.

Totuşi, după ce a primit propunerea, Mircea Geoană a admis că este deschis şi că încurajează suportul “tuturor celor – mişcări civice, independenţi sau partide politice – care vor să susţină un proiect ambiţios, care să răspundă aşteptărilor românilor şi româncelor, nevoilor ţării şi viziunii mele de transformare profundă a politicii, funcţionării statului şi economiei”. Subiectul candidaturii a ocupat, de altfel, un loc central în discuţia pe care fostul şef al diplomaţiei române a avut-o cu Horia Ivanovici.

Mircea Geoană, care este convins că “anul 2024 este anul independenţilor în România”, și-a împărtăşit în premieră la “Sport şi Politică” viziunea sa despre România și a schițat pașii pe care țara noastră ar urma să-i parcurgă în următorii cinci ani.

În plus, actualul secretar general adjunct al NATO a demontat punct cu punct acuzațiile de plagiat care i s-au adus și a anunțat ce măsuri va lua împotriva celor care i-au denigrat pe nedrept imaginea publică. De asemenea, el i-a caracterizat și pe Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și George Simion, posibilii contracandidați la alegerile prezidențiale, dar nu a ezitat nici să răspundă dur la atacurile lansate de fostul președinte Traian Băsescu la adresa sa.

În demersul său, Geoană pare deja să se bucure deja de susținerea unui segment semnificativ al electoratului, ultimul sondaj de opinie, dat publicității pe 4 iulie, relevând că acesta se situează pe primul loc în intențiile de vot pentru alegerile prezidențiale, cu o cotă de 26,7%. Al doilea clasat, Marcel Ciolacu, se află cu aproape zece procente în urmă.

Dar politica nu a fost singurul subiect abordat în discuția cu Horia Ivanovici, fiind binecunoscut faptul că Mircea Geoană este un mare amator de sport. Secretarul general adjunct al NATO a comentat recenta performanță a naționalei de la EURO 2024, a vorbit despre echipa sa de suflet Rapid și șansele de a câștiga titlul în campionatul viitor, dar a dezvăluit și discuțiile pe care le-a avut cu Gică Hagi sau Dan Șucu pentru redresarea sportului românesc.

VIDEO

The post Mircea Geoană a fost invitatul lui Horia Ivanovici la “Sport şi Politică”, unde a vorbit despre candidatura la prezidențiale și viziunea sa despre România first appeared on Ziua de Vest.

TAGS:

sport

politica

interviu

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General