Tuesday, April 16, 2024
HomeSportDezastru ecologic la Tunari: Apa contaminată cu bacterii periculoase

Dezastru ecologic la Tunari: Apa contaminată cu bacterii periculoase

Dezastru ecologic la Tunari: Apa contaminată cu bacterii periculoase

În Tunari, situația dezastruoasă a stației de epurare a dus la contaminarea apei din puțurile locuitorilor cu bacterii periculoase. Autoritățile au adoptat o soluție considerată învechită de către localnici: baloți de paie folosiți pentru a opri mizeria, în lipsa unor metode moderne de filtrare.

Situația alarmantă din localitatea de lângă București

Conform informațiilor prezentate de Știrile PRO TV, Tunari a cunoscut o dezvoltare rapidă în ultimii ani, odată cu construcția unui număr semnificativ de locuințe noi. Cu toate acestea, instalația de epurare a apelor nu mai poate face față volumului crescut de activitate. Localnicii se plâng de mirosurile greu de suportat din Tunari și atrag atenția asupra dezastrului ecologic prezent în zonă.

Un localnic a declarat: ”Ăsta este dezastrul ecologic! Apa trece pe lângă puțurile de mare adâncime care alimentează cu apă potabilă întreaga noastră comunitate! Avem grădinițele, avem școlile!” Un alt locuitor a transmis: ”Păcat că mirosul nu se simte la televizor, că dacă îl simțeați vă dați seama”. Această realitate a afectat grav calitatea vieții în zonă. Oamenii stau închiși în case din cauza mizeriei și a mirosului, evitând să-și ducă copiii în parcuri.

Situația precară a dus la pierderi semnificative pentru unii localnici, cum ar fi Pavel Gheorghe, care administrează o crescătorie de pește în zonă. Acesta a subliniat faptul că, în fiecare an, a pierdut o cantitate însemnată de pește, datorită poluării apei.

Un alt localnic a adăugat: ”N-a fost an să nu ne moară peștele primăvara, fără gheață, fără nimic. Am avut zeci de tone în 20 de ani de pește mort”. Primarul a luat decizia de a-și muta temporar biroul în apropierea apei contaminate, pentru a se asigura că măsurile cu baloți de paie sunt respectate și menținute.

Primarul Niculae Cristian și măsurile luate în Tunari

Primarul Niculae Cristian a declarat: ”Mutăm sediul Primăriei. Vom reface aici un dig, vom pune acest filtru din baloții de paie! Declarația acestuia vine în urma confirmării poluării din zonă, ca rezultat al activității ilegale a stației de epurare din Otopeni.

Mizeria provenită din stația de epurare se varsă într-un canal de irigații, apoi ajunge în râul Balta Pasărea, afectând în cele din urmă Tunari. Apele Române au confirmat implicațiile negative ale poluării asupra apei și a mediului înconjurător.

O sursă oficială a declarat: ”Aceste ape uzate neepurate, provenite de la stația de epurare, sunt sursa principală de poluare a Râului Pasărea”. Situația ridică îngrijorări serioase în comunitate, deoarece impactul asupra sănătății publice și a mediului este tot mai evident.

Este important de menționat că specialiștii au subliniat faptul că stația de epurare din Otopeni este subdimensionată pentru a face față cerințelor actuale. Incidența acestei probleme este amplificată de situația primarului din Otopeni, Gheorghe Constantin, care se confruntă cu acuzații de deturnare de fonduri publice destinate dezvoltării infrastructurii de canalizare.

TAGS:

Tunari, apa, contaminare, dezastru ecologic, epurare, poluare, bacterii, Niculae Cristian, Apele Române, Otopeni, Gheorghe Constantin.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments