Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateDetalii inedite despre veniturile și averea guvernatorului BNR Mugur Isărescu

Detalii inedite despre veniturile și averea guvernatorului BNR Mugur Isărescu

Detalii inedite despre veniturile și averea guvernatorului BNR Mugur Isărescu

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost remunerat cu un salariu generos în 2023, ajungând la suma de 1.081.187 lei, conform declarației sale de avere publicate recent. De asemenea, pensia sa, în sumă de 322.097 lei, este impresionantă, reflectând angajamentul său pe parcursul anilor.

În ansamblu, veniturile lui Mugur Isărescu au cunoscut o creștere semnificativă față de anii precedenți. În 2023, suma totală a veniturilor sale a depășit 1,4 milioane de lei, comparativ cu 1,2 milioane de lei în 2022. Această evoluție pozitivă arată dedicarea și competența dovedite ale guvernatorului în exercitarea funcției sale.

Pe lângă compensația financiară consistentă ca guvernator al BNR, Mugur Isărescu a beneficiat și de o pensie substanțială în 2023. Suma de 322.097 lei încasată ca pensie anul trecut reprezintă o creștere semnificativă față de anul precedent, evidențiind stabilitatea și continuitatea în administrarea finanțelor personale.

Averea lui Mugur Isărescu este reflectată și de proprietățile sale imobiliare, având o casă în comuna Gruiu, una la Drăgășani și un apartament în București. Deținând și terenuri asociate acestor proprietăți, guvernatorul BNR arată că investește în diversitate și stabilitate.

Într-o notă aparte, Mugur Isărescu se bucură de diverse bunuri de valoare, precum o barcă cu motor Delta achiziționată în 2004 și un autoturism Eagle din 1993. Elemente precum bijuteriile declarate, în valoare de 96.800 euro și colecția sa de monede numismatice în valoare de 88.000 de euro, demonstrează pasiunea și interesul său pentru obiecte unice.

În ceea ce privește activitățile financiare, guvernatorul Mugur Isărescu gestionează peste 20 de conturi bancare în România, cu cele trei mai mari conturi având un sold de 600.000 de lei fiecare. Ca acționar majoritar la Măr SRL, cu acțiuni evaluate la 1,15 milioane lei, Isărescu demonstrează implicarea sa în domeniul economic.

Cu un portofoliu diversificat, care include și titluri de stat în valoare de peste 646.000 lei, Mugur Isărescu evidențiază atenția și gestionarea sa prudentă a patrimoniului său. Acest bilanț financiar detaliat reflectă seriozitatea și dedicarea guvernatorului BNR în administrarea resurselor sale.

TAGS: Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, Venituri Mugur Isarescu, Averea guvernatorului BNR
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General