Friday, June 21, 2024
HomeActualitateDescoperire surprinzătoare în zona Dumbrava Nouă din Sectorul 5: Un obuz din...

Descoperire surprinzătoare în zona Dumbrava Nouă din Sectorul 5: Un obuz din al Doilea Război Mondial

Descoperire surprinzătoare în zona Dumbrava Nouă din Sectorul 5: Un obuz din al Doilea Război Mondial

Agenții Primăriei din Sectorul 5 s-au confruntat cu o situație neașteptată în timp ce lucrau la reamenajarea spațiilor verzi din zona Dumbrava Nouă. În timpul săpăturilor, aceștia au găsit un obuz care datează din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Descoperirea a fost confirmată de către Primăria Sectorului 5, într-un comunicat oficial.

Autoritățile locale și competente au fost imediat alertate de către angajații primăriei în legătură cu această descoperire inedită. La fața locului s-au deplasat polițiștii locali, care au asigurat zona în vederea protejării și investigației ulterioare.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus măsuri urgente pentru gestionarea acestei situații neobișnuite. În primul rând, a fost impusă balizarea zonei, iar apoi au fost mobilizate echipe de la Ordine Publică și Circulație din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5. În plus, s-a cerut sprijinul echipajelor Poliției Naționale și s-a notificat Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Pentru a preveni eventualele incidente sau riscuri, echipajele Poliției Locale din Sectorul 5 au stabilit un perimetru de siguranță în jurul zonei în care s-a descoperit obuzul. Acestea vor rămâne în alertă până la sosirea specialiștilor în gestionarea astfel de situații.

Reacția reprezentanților Primăriei Sectorului 5

În urma începerii lucrărilor de reabilitare și reamenajare a spațiilor verzi din zona Dumbrava Nouă, angajații Primăriei au fost surprinși de găsirea unui proiectil din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, care se afla în grădina unui bloc. Descoperirea a fost imediat comunicată autorităților locale și competente în domeniu.

Primarul Cristian Popescu Piedone a considerat necesară adoptarea unor măsuri de siguranță pentru evitarea unor eventuale incidente. Astfel, zona în care a fost descoperit obuzul a fost balizată, iar echipajele de ordine publică și circulație din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5 au fost mobilizate la fața locului.

În paralel, au fost solicitate sprijinul și intervenția echipajelor Poliției Naționale pentru gestionarea corespunzătoare a situației. Importanța descoperirii este cu atât mai mare datorită faptului că obuzul provine dintr-o perioadă istorică tumultoasă și necesită o abordare specializată în vederea neutralizării acestuia.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 5 au asigurat cetățenii că vor face tot posibilul pentru a soluționa situația într-un mod sigur și eficient. Se așteaptă intervenția specialiștilor în dezamorsarea și îndepărtarea obuzului, astfel încât pericolul să fie eliminat complet.

Sursa și actualitate locală

Această descoperire uimitoare din Sectorul 5 a captat atenția presei și a comunității locale. Acest eveniment remarcabil arată încă o dată cât de importante sunt lucrările de reamenajare și reabilitare ale spațiilor verzi pentru dezvoltarea urbană durabilă și sigură. Descoperirea acestui obuz din al Doilea Război Mondial reamintește oamenilor de trecutul istoric al acestei locații și de sacrificiul făcut de cei care au trăit în acele vremuri tulburi.

Referințe:

TAGS: descoperire surprinzătoare, Dumbrava Nouă, obuz din al Doilea Război Mondial, Primăria Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General