Monday, June 24, 2024
HomeActualitateDescoperire șocantă în largul arhipelagului Canarelor: Peste 4 tone de cocaină confiscate

Descoperire șocantă în largul arhipelagului Canarelor: Peste 4 tone de cocaină confiscate

Descoperire șocantă în largul arhipelagului Canarelor: Peste 4 tone de cocaină confiscate

Autoritățile spaniole au făcut o descoperire șocantă în largul arhipelagului Canarelor. Joi, 15 februarie, o ambarcațiune ce transporta peste 4 tone de cocaină, provenind din America de Sud, a fost interceptată de către poliție. Incidentul a avut loc în apropierea sudului acestui arhipelag spaniol, situat în largul coastelor de nord-vest ale Africii.

Conform comunicatului comun emis de forțele de ordine și autoritățile vamale, ambarcațiunea rapidă, frecvent folosită de traficanții de droguri, a fost localizată la aproximativ 500 de mile marine sau aproxmativ 920 de kilometri, la sud de arhipelag.

La bordul ambarcațiunii, poliția a descoperit 4.3 tone de cocaină, reprezentând o captură de proporții uriașe. În urma operațiunii, patru persoane au fost arestate, inclusiv un român.

Operațiunea de capturare a drogurilor a implicat mai multe servicii internaționale, alături de forțele de ordine spaniole, printre care Agenția britanică de combatere a criminalității organizate (NCA) și Agenția americană antidrog (DEA).

Este important de menționat că această captură reprezintă o dovadă suplimentară că Spania este unul dintre principalele puncte de intrare a drogurilor în Europa. Legăturile cu America Latină, de unde provine majoritatea cocainei, precum și proximitatea cu nordul Africii, regiune în care se produce canabis, fac din Spania un loc atractiv pentru traficanți.

Menționăm că, vinerea trecută, doi membri ai Gărzii Civile spaniole au fost uciși în timp ce urmăreau o bandă de traficanți de droguri. Incidentul a avut loc într-un port din sud-vestul Spaniei, când barca pneumatică în care se aflau gărzile civile a fost lovită de o vedetă rapidă folosită de traficanți.

Aceste evenimente reprezintă o mărturie fără echivoc asupra faptului că traficul de droguri rămâne o preocupare majoră pentru autorități și impune eforturi continue în vederea combaterii acestui fenomen periculos și distructiv.

Tag-uri:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General