Monday, May 20, 2024
HomeActualitateDescoperă Magia Preparatelor Tradiționale de Paște cu Hanul Boieresc!

Descoperă Magia Preparatelor Tradiționale de Paște cu Hanul Boieresc!

Descoperă Magia Preparatelor Tradiționale de Paște cu Hanul Boieresc!

Când Pasca se coace, și mirosul de cozonac împlinește fiecare casă, vine momentul să întâmpinăm sărbătoarea cu drag de Paște. Preparatele tradiționale românești nu sunt doar mâncăruri obișnuite, ci adevărate opere culinare ce poartă cu ele povestea unor vremuri demult apuse.

Cu Hanul Boieresc, marca proprie a PENNY, calitatea și respectul pentru tradiție se împletesc armonios. Produsele marcate cu sigiliul Hanului Boieresc garantează că fiecare ingredient este selecționat cu grijă, procesat cu mândrie și ambalat cu respect în țara noastră.

PENNY, în acest an, vine în întâmpinarea nevoilor culinare ale gospodarilor și gospodinelor din întreaga țară, oferind o gamă variată de produse Hanul Boieresc, perfecte pentru a transforma masa de Paște într-un adevărat festin culinar. De la gustări savuroase până la delicii dulci, Hanul Boieresc a pregătit o selecție diversificată, adaptată fiecărui gust și buget.

Fiecare bucată de cozonac pufos sau felie de cașcaval afumat învăluie gustul inconfundabil al sărbătorilor de odinioară petrecute în familie. Bucăți de făină de grâu albă superioară stau mărturie în fiecare casă ce-și dorește să coacă pâine și plăcinte adevărate, ca la bunica acasă.

Cum să nu îndrăznești o rețetă de drob cu mezeluri de la Hanul Boieresc sau să nu încununezi masa de sărbători cu un cozonac îmbietor, în care nucile crocante întâlnesc dulceața profunzimii cacaoului?

Iar pentru cei dornici să experimenteze noi arome de Paște, Chef Alex Petricean vine cu o propunere tentantă – șnițelașe în crustă de arpacaș, cu sos de smântână, castraveți și leurdă.

Păstrând flacăra tradiției aprinsă, dar adăugând acel strop personal de creativitate, Chef Petricean va folosi cu măiestrie produsele Hanul Boieresc pentru a da viață unei rețete de Paște ce va deveni, fără îndoială, #noulhitculinar:

 • 100g arpacaș Hanul Boieresc
 • 50g muștar extra Hanul Boieresc
 • 200g smântână 30% Hanul Boieresc
 • 50g miere salcâm Hanul Boieresc
 • 1 legătură leurdă
 • 100g castraveți murați în oțet Hanul Boieresc
 • 500g carne de vită gulaș Hanul Boieresc
 • 150g făină
 • 2 ouă
 • 30g sare
 • 10g piper
 • 30ml ulei
 • Ulei pentru prăjit

– Arpacașul se fierbe în apă cu puțină sare;

– Carnea se taie și se condimentează cu sare și piper;

– Leurda se spală și se toacă mărunt, frunzele urmând a fi adăugate ulterior;

– Arpacașul se spumează în timpul fierberii;

– Sosul pregătit separat constă din muștar, miere și smântână 30% Hanul Boieresc;

– Castraveții murați și frunzele de leurdă se adaugă în sosul deja pregătit;

– Arpacașul fiert se răcește, fiind întins pe o tavă, iar făina este pusă pe o altă tavă;

– Carnea se panează în făină, ou, arpacaș și din nou făină;

– Șnițelele se modelează și se prăjesc;

– După doar câteva minute, acestea sunt scoase pe o tavă cu hârtie absorbantă;

– Finalizăm preparatul soteând leurda în ulei încins, până capătă consistența perfect crocantă, precum popcorn-ul.

“Gustul mesei de Paște este esența acestei sărbători. Fie că sunteți în bucătărie sau la masa festivă, aromele ademenitoare trebuie să vă transporte în atmosfera acestui praznic. Creativitatea, împreună cu tradiția, pe lângă prospețimea ingredientelor sezoniere, flexibilitatea produselor de la Hanul Boieresc și starea de bine sunt ingrediente indispensabile pentru a transforma aceste zile în momente memorabile,” afirmă Chef Alex Petricean.

Vă invităm deci să pășiți în universul Hanul Boieresc, accesând penny.ro/hanul-boieresc, pentru a redescoperi bucuria gătitului cu ingrediente de cea mai bună calitate.

Un Paște plin de savoare și mâncăruri alese, alături de cei dragi!

TAGS: Hanul Boieresc
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments