Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateDescoperă locurile de pe Pământ unde soarele nu apune niciodată

Descoperă locurile de pe Pământ unde soarele nu apune niciodată

Descoperă locurile de pe Pământ unde soarele nu apune niciodată

Ciclul zi-noapte este o parte fundamentală a vieții noastre, cu apusuri romantice și răsărituri spectaculoase. Cu toate acestea, există locuri pe Pământ unde soarele nu apune niciodată, oferind lumină timp de douăzeci și patru de ore pe zi. Aceste fenomene fascinante au atras atenția multor oameni și au devenit o atracție turistică în sine.

Ce înseamnă că soarele nu apune niciodată?

Pentru majoritatea persoanelor obișnuite cu ciclul normal al zilei și nopții, ideea că soarele nu apune poate părea ciudată. Cu toate acestea, acest fenomen are loc în anumite locuri de pe Pământ, unde perioadele de lumină continuă sau întuneric perpetuu pot dura pentru luni întregi.

O astfel de regiune este Cercul Arctic, unde, în timpul verii, soarele nu apune deasupra Cercului Arctic. Această zonă este definită ca latitudinea deasupra căreia soarele nu apune în ziua solstițiului de vară, care are loc în jurul datei de 21 iunie. Astfel, la nord de Cercul Arctic, soarele nu apune niciodată pentru o perioadă de până la șase luni pe an. Această zonă include țări precum Canada, Groenlanda, Finlanda, Norvegia, Suedia, Rusia, Alaska și Islanda.

Printre aceste locuri, Svalbard, Norvegia, are o perioadă extrem de lungă de lumină continuă. De la mijlocul lui aprilie până la mijlocul lui august, soarele nu apune niciodată în această regiune, oferind ocazia vizitatorilor să se bucure de lumina soarelui timp de trei luni întregi.

svalbard unde soarele nu apune niciodata Descoperă locurile de pe Pământ unde soarele nu apune niciodată
Svalbard – unul dintre locurile unde soarele nu apune niciodată

Zone cu zi polară și noapte polară

O altă noțiune interesantă asociată cu aceste fenomene

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments