Tuesday, February 27, 2024
Google search engine
HomeSportDescoperă locul secret din România unde femeile trăiesc în liniște!

Descoperă locul secret din România unde femeile trăiesc în liniște!

Descoperă locul secret din România unde femeile trăiesc în liniște!

Într-un sat din România există un loc secret, dedicat doar femeilor. Aici, bărbații nu au voie să pătrundă decât în cazuri excepționale. Este vorba despre Schitul Babicilor, un refugiu situat în Jurilovca, județul Tulcea. Această locație specială oferă un adăpost pentru femeile în vârstă, care nu au familie sau case.

Schitul Babicilor este găzduit de o biserică cu hramul Acoperământul Maicii Domnului, care a fost construită în anul 1838. Înaintea acestei biserici, rusii lipoveni, creștinii ortodocși de rit vechi, au ridicat în 1705 o biserică de rit vechi în acest loc.

Aici, femeile se pot retrage pentru a-și petrece restul zilelor în liniște. Ele nu sunt obligate să muncească, deci pot dedica mai mult timp rugăciunii și meditației. Comunitatea locală le oferă sprijin, furnizându-le haine și alimente, astfel încât acestea să nu se îngrijoreze cu privire la aceste nevoi.

Femeile care trăiesc în Schitul Babicilor simt o adevărată alinare și pot experimenta o viață asemănătoare cu cea a călugărițelor. Refugiul include clădiri mici în care acestea sunt adăpostite. Numele Schitului Babicilor provine de la cuvântul “Babușca”, cu origini rusești, care înseamnă bunică.

Femeile care trăiesc aici sunt femei bătrâne, care nu își permit să se întrețină, sau chiar și unele care doresc să participe la toate slujbele religioase desfășurate în biserică. Ele găsesc în acest schit o oază de liniște și spiritualitate.

Femeile care și-au dedicat toată viața credinței și comunității sunt înmormântate în cimitirul schitului. Ele sunt susținute prin pomenile date de semenii lor și prin contribuția benefactorilor. Femeile se bucură de mâncare și lemne de foc oferite generos, iar parohia și comunitatea se asigură că au toate cele necesare pentru a trăi în confort.

Ajutorul benevol adus de comunitatea locală

Femeile care locuiesc în Schitul Babicilor primesc sprijin din partea localnicilor. Acestea sunt ajutate cu alimente și haine, iar mulți oameni vin la biserică și donează bani pentru ele. Parohia organizează pomeni pentru a hrăni sufletul și trupul femeilor care trăiesc în acest refugiu special.

Cu toate că bărbații nu au voie să intre în Schitul Babicilor, există și excepții. Aceștia pot veni doar în cazuri deosebite pentru a oferi un ajutor necesar. Cu toate acestea, locul este menținut într-o atmosferă exclusiv feminină, unde liniștea și rugăciunea domină.

Descoperă locul secret din România!

Dacă ești curios să afli mai multe despre Schitul Babicilor din Jurilovca, te invităm să citești acest articol pentru a descoperi atracția secretă a României, unde femeile trăiesc într-o comunitate specială și dedicată spiritualității!

TAGS: Schitul Babicilor, loc secret România, femei Romania, biserică rit vechi, femei bătrâne
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments