Saturday, June 14, 2025

Descoperă Secretele Palatului Cotroceni: Porți Deschise în Weekend!

```html Se Deschid Porțile Cotroceniului, Dar Ce Se...

România, ținta rachetelor iraniene: Ce trebuie să știm despre amenințarea globală!

```html Pericolul Imminent: Rachetele Iraniene Ajung Pana in...

Atacurile iraniene: Doi morți și zeci de răniți în Israel – Detalii șocante!

```html Un Sacrificiu Tăcut: Femeile și Rachetele Iraniere...

Descoperă cum îți poți gestiona identitatea electronică cu noua aplicație MAI!

ActualitateDescoperă cum îți poți gestiona identitatea electronică cu noua aplicație MAI!

“`html

Aplicația pentru cartea electronică de identitate, o nebunie digitală?

În zilele noastre, cu toată tehnologia asta care ne împresoară, Ministerul de Interne, da, tu, ăla cu hârtiile, anunță că aplicația pentru cartea electronică de identitate, aia nouă, poate fi descărcată, nu de pe un colț de stradă, ci direct de la ei, prin linkul ăsta: https://hub.mai.gov.ro/aplicatie-cei, și poți să o instalezi, atenție, pe laptop sau PC, dar nu pe tabletă, nici pe telefon, că na, ce m-ai crede?

Ce e cu aplicația asta? Ei, bine, cei care au cartea electronică de identitate, CEI pe scurt, pot să exploreze beneficiile, adică toate informațiile dulci despre ei, plus că pot să facă autentificări în diverse sisteme, semnături electronice – nimic mai fancy! Veste bună e că e un ghid disponibil pe HUB-ul ăla, dar am impresia că mulți tot nu vor înțelege nimic, dar cine ştie, poate se descurcă, cumva, într-un haos digital detelicat.

Și mai e ceva, aplicația asta oferă și vizualizarea informațiilor din certificatele digitale, adică te ajută și la resetarea PIN-urilor, pentru că, știi cum e, uităm foarte ușor codurile astea, deci pentru cei care sunt mai, să le spunem, spălăciți pe tema tehnologiei, e un mare +, dar să nu uităm, totuși, că tot ai nevoie de un cititor de carduri ca să te poți juca.

Greu de crezut, nu? Da, și pe lângă toată nebunia asta, specialiștii MAI se chinuie de zor să mai dezvolte o aplicație, mă întreb câte aplicații mai pot să facă, care va face ca CEI să devină document digital, fiecare cu smartphone-ul său, și asta va fi gata, se pare, abia în 2026, dacă nu cumva mai multe amânări, dar totuși, răbdare, că e vorba de Digitalizare pentru promovarea cărții de identitate – D4eID, cu fonduri din PNRR, o adevărată provocare!

Și dacă credeai că ăsta e tot, gândește-te bine, pentru că pe data de 10 iunie, serviciul electronic de atestare a domiciliului va fi disponibil, adică poți obține un certificat online, semnat electronic, să-l trimiți la diverse persoane juridice sau fizice – adică, da, culmea poate să se complice și mai mult pentru un simplu certificat, dar na, trăim în era digitalizării!

Ah, și am uitat, prima carte electronică de identitate e gratis, pentru cei care au o vârstă de 14 ani – dar să știi, ai grijă că trebuie să fie în limita fondurilor din PNRR, cine știe, poate nu mai sunt bani până ajungi tu acolo!

Deci, avantajele sunt clare, dar complet neclare în același timp: standardizare, protecție, ușurință – dar cine poate să confirme că nu sunt mai multe capcane decât avantaje? Uite, dimensiunea standardizată, toate cele bune, sigur, dar ce zici de bătăile de cap pe care le va aduce?

Interesat să afli mai multe? Accesează https://carteadeidentitate.gov.ro/ pentru detalii, dar să nu veioză să…deci, haide, pe curând, poate mai aflăm ceva.

“`

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles