Friday, May 24, 2024
HomeActualitateDescoperă 4 Orașe Minunate de Vizitat în România, Pe Tot Parcursul Anului

Descoperă 4 Orașe Minunate de Vizitat în România, Pe Tot Parcursul Anului

Descoperă 4 Orașe Minunate de Vizitat în România, Pe Tot Parcursul Anului

România este, fără doar și poate, o destinație care merită să fie explorată pe tot parcursul anului, iar anumite locuri te vor îndemna să le vizitezi de mai multe ori. Indiferent că îți place să descoperi peisajele spectaculoase, mâncarea delicioasă, tradițiile locale sau arhitectura specifică, iată 4 orașe în care îți poți organiza concediul dorit, în orice anotimp.

Iași

Dacă iubești locurile cu o istorie bogată, atunci include acest oraș pe lista ta. Numeroasele atracții turistice, precum Palatul Culturii și Teatrul Național Vasile Alecsandri, îl fac o destinație potrivită oricând. Alte obiective culturale de neratat sunt Muzeul de Istorie al Moldovei și Muzeul de Artă. În plus, explorează și latura verde a orașului și fă o plimbare atât în Parcul Copou, cât și în Grădina Botanică.

Dacă ajungi aici cu avionul, ia în considerare să închiriezi o mașină, deoarece aceasta îți oferă flexibilitatea de a vedea și împrejurimile. În apropiere de Iași se află Castelul Sturdza de la Miclăușeni și Situl Arheologic de la Cucuteni. În plus, câmpurile cu lavandă din Hărmănești, care înfloresc pe la începutul verii, îți vor oferi o sesiune foto de neuitat. Caută inchirieri auto Iasi de la aeroport, pentru a găsi varianta potrivită pentru tine.

Brașov

Orașul Brașov, o destinație îndrăgită de multă lume, se remarcă atât prin poziționarea într-un cadru natural deosebit, cât și prin arhitectura cu elemente medievale. Vizitează Biserica Neagră și Piața Sfatului și admiră Strada Sforii, una dintre cele mai înguste din lume. Aceste locuri au un farmec aparte în orice anotimp, așa că le poți explora oricând. În plus, în orice moment, restaurantele locale te îndeamnă să guști din delicioasele preparate tradiționale.

Pasionații de drumeții pot face diverse trasee în zonă, cum ar fi cel până la Vârful Tâmpa. La aproximativ 15 km de oraș se află și Poiana Brașov. Aici, merită să urci până la Cabana Postăvaru și Vârful Postăvaru, pentru a admira peisajele spectaculoase. Tot în Poiana Brașov se află și un cunoscut domeniu schiabil, așa că această stațiune este căutată și de către pasionații de ski.

Craiova

Craiova este o altă destinație pe care o poți vizita pe tot parcursul anului. Admiră arhitectura deosebită și descoperă câteva dintre obiectivele sale turistice spectaculoase. Muzeul de Artă, Casa Memorială Elena Farago și Casa Băniei sunt doar câteva dintre clădirile care te vor impresiona. Mergi la o plimbare prin Grădina Botanică, dar și în Parcul Nicolae Romanescu și bucură-te de natură. În plus, merită să ajungi și la Mănăstirea Coșuna, un vechi lăcaș de cult.

Craiova, pe timpul iernii, găzduiește și un binecunoscut Târg de Crăciun. În cadrul acestuia, decorul și luminițele vor încânta pe toată lumea, mai ales că acest târg este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din Europa.

Constanța

Aceasta este una dintre cele mai frumoase localității de pe litoralul românesc. Explorează străzile și descoperă faimoasele case istorice din Piața Ovidiu. De neratat este și Faleza Cazinoului din Constanța, una dintre bijuteriile arhitecturale locale. Admiră culorile spectaculoase ale răsăritului direct pe plajă și optează pentru o plimbare cu iahtul, cu plecare chiar din portul Tomis. Îți recomandăm să mergi și la Cetatea Histria, o veche colonie grecească, aflată la aproximativ 50 km de Constanța.

Iarna, stațiunea devine liniștită, așa că poate fi varianta ideală pentru cei care caută câteva zile de tihnă, chiar la malul mării. Începe dimineața cu o alergare ușoară, iar după-amiaza relaxează-te la un centru SPA. Dacă ai poftă de pește, poți lua prânzul la una dintre cherhanalele din zonă, deoarece acestea sunt deschise, de obicei, și în anotimpul rece.

Orice vacanță aduce cu sine momente de neuitat și te ajută să te încarci cu energie pozitivă. Fie că preferi un concediu relaxant sau unul plin de adrenalină, anumite locuri din țara noastră sunt perfecte pentru o astfel de experiență, în orice perioadă a anului. Tu ai vizitat până acum orașele prezentate? Care ți-a plăcut cel mai mult?

Sursă foto: Freepik

TAGS: Inchirieri Auto, Iasi, Brasov, Craiova, Constanta

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments