Monday, July 22, 2024
HomeActualitateDeputatul Ciprian Ciubuc, Urmarit Penal pentru Distrugerea unei Culturi de Lucernă și...

Deputatul Ciprian Ciubuc, Urmarit Penal pentru Distrugerea unei Culturi de Lucernă și Trifoi

Deputatul Ciprian Ciubuc, Urmarit Penal pentru Distrugerea unei Culturi de Lucernă și Trifoi


Într-un caz surprinzător, deputatul Ciprian Ciubuc, intrat în Parlament pe listele AUR și în prezent neafiliat, se află în atenția procurorilor fiind urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere a unei culturi de lucernă și trifoi. Acuzația este legată de faptul că acesta a introdus turma de ovine pe care o deține pe un teren care nu-i aparținea, provocând un prejudiciu semnificativ.


Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a emis un comunicat oficial în legatura cu cazul deputatului Ciprian Ciubuc. Procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale pentru faptele de distrugere, iar suspectului i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile, precum și drepturile sale procesuale. Acțiunea penală a fost demarată în aceeași zi.

Din probele administrate până acum rezultă că la data de 13 aprilie 2024, deputatul Ciubuc a distrus, cu intenție, o cultură de lucernă și trifoi pe o suprafață considerabilă prin introducerea turmei de ovine pe acel teren, cauzând un prejudiciu în valoare de 5.000 lei. Acest comportament a fost sesizat și sancționat conform legii, indiferent de imunitatea sa parlamentară.

Deputații și senatorii pot fi trași la răspundere pentru faptele lor care nu au nicio legătură cu activitatea politică, iar legea prevede că aceștia nu pot fi percheziționați, reținuți sau arestați preventiv fără aprobarea Camerei din care fac parte. Imunitatea parlamentară are un domeniu specific de aplicare și nu acoperă încălcările legale comise în afara sferei politice.

Este important de subliniat că demersurile legale în acest caz nu afectează prezumția de nevinovăție a deputatului Ciprian Ciubuc conform Codului de procedură penală, iar procesul va continua conform legii aplicabile.


Foto – Facebook Ciprian Ciubuc


 

TAGS: deputat, urmarire penala, distrugere cultura, Ciprian Ciubuc, imunitate parlamentara.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General