Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitateDemnitari așteptați la Iași pentru a marca Ziua Unirii Principatelor Române

Demnitari așteptați la Iași pentru a marca Ziua Unirii Principatelor Române

Demnitari așteptați la Iași pentru a marca Ziua Unirii Principatelor Române

Celebrarea Zilei Unirii Principatelor Române, pe 24 ianuarie, aduce împreună numeroși demnitari, printre care se numără premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, liderul USR, Cătălin Drulă, liderul AUR, George Simion, și liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban. Aceștia sunt așteptați cu bucurie de către organizatori și de către locuitorii din Iași, care vor sărbători împreună acest moment important al istoriei.

Așa cum a anunțat prefectul de Iași, Bogdan Cojocaru, Ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată prin organizarea unei ceremonii militare și religioase în Piața Unirii, începând cu ora 11.00. Această ceremonie va fi un prilej de mândrie națională, întrucât peste 330 de militari vor defila în centrul orașului, demonstrând unitatea și spiritul de sacrificiu al armatei române. De asemenea, în funcție de condițiile meteo favorabile, se vor efectua și zboruri cu elicoptere militare, care vor impresiona cu siguranță spectatorii prezenți.

Pentru a aduce și o notă de distracție și cultura populară în acest eveniment, programul mai cuprinde și un concert de muzică populară, unde artiști locali vor încânta publicul prezent. Totodată, vor avea loc depuneri de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, precum și discursuri oficiale în cinstea acestui moment istoric. Un moment deosebit în program va fi Hora Unirii, unde toți cei prezenți sunt invitați să se alăture într-un dans tradițional care simbolizează unitatea națională.

Prefectul Iașiului, Bogdan Cojocaru, a declarat: „Invităm toți ieșenii, într-o zi plină de semnificație și istorie, la o serie de manifestări pregătite pentru a marca așa cum se cuvine Ziua Unirii Principatelor Române. Se împlinesc 165 de ani de la înfăptuirea unirii și ne dorim să sărbătorim împreună acest moment deosebit de important pentru Iași și România”.

Ceremonia militară va avea participarea unor reprezentanți importanți ai armatei și forțelor de ordine. Vor fi prezenți militari și angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, de la Brigada 15 Mecanizată, Batalionul 151 Infanterie, Batalionul 53 Comando ”Smaranda Brăescu” Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași, Colegiul Liceal Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc și Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș Fălticeni”.

Ciucă și Ciolacu, momente tensionate în trecut

Este interesant de menționat că anul trecut, în timpul discursurilor de la evenimentul dedicat Zilei Unirii Principatelor, liderii politici Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost huiduiți și apostrofați de către mulțime. Cu toate acestea, gestul lor a fost unul de înțelegere și deschidere către oamenii prezenți. Marcel Ciolacu a răspuns celor care îl fluierau cu o declarație surprinzătoare: „Eu chiar vă iubesc”. De asemenea, în momentul în care Nicolae Ciucă a început discursul său, din mulțime s-au auzit fluierături și scandări cuvântând „Hoții!”. Cu toate acestea, liderii politici nu s-au prins în tradiționala Horă a Unirii, care marchează încheierea manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.

În acest an, organizatorii evenimentului speră că Ziua Unirii Principatelor va aduce împreună liderii politici, indiferent de poziția lor în spectrul politic, pentru a marca acest moment istoric cu unitate și spirit de colaborare. Este un prilej de a demonstra că, indiferent de opiniile politice diferite, există momente în care interesele naționale și ideea de unitate sunt deasupra oricăror diferențe. Astfel, toți liderii politici sunt așteptați la Iași pe 24 ianuarie, inclusiv Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă din partea Coaliției, dar și Cătălin Drulă, Eugen Tomac, Ludovic Orban și George Simion din partea Opoziției.

Pentru a fi la curent cu cele mai recente noutăți referitoare la Ziua Unirii Principatelor Române și participarea demnitarilor, vă invităm să accesați link-urile de mai jos:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments