Wednesday, July 9, 2025

Deliciul Orientului: Rețeta Simplă și Rapidă de Kataif

LifestyleDeliciul Orientului: Rețeta Simplă și Rapidă de Kataif

Deliciul Orientului: Rețeta Simplă și Rapidă de Kataif

Delicatesa orientală, kataif, a devenit un desert râvnit de iubitorii de dulciuri, făcându-și loc în inimile clienților restaurantelor libaneze. Similar clătitelor românești, kataif este un festin gustos cu o rețetă accesibilă, perfect pentru a fi preparat rapid și savurat la tine acasă.

Ingrediente necesare pentru preparare:

  • 1 cană de făină
  • 1/2 cană de griș
  • 1/4 cană de zahăr
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 2 căni de apă

Procesul de preparare implică amestecarea tuturor ingredientelor până obții o compoziție omogenă, asemănătoare cu cea folosită pentru clătite. Apoi, turnezi acest amestec în tigaia încinsă sub formă de cercuri mici, prăjindu-le la foc mic doar pe o parte. După răcire, se umplu cu brânză, nuci sau migdale măcinate pe partea neprăjită și se sigilează marginile.

Următorul pas constă în a le introduce la cuptor într-o tavă unsă cu unt sau a le prăji în ulei pe ambele părți până devin crocante. După scoatere, se vor așeza pe o farfurie tapetată cu șervețele pentru a absorbi excesul de ulei. În paralel, se prepară siropul cu următoarele ingrediente:

  • 1 cană de apă
  • 1 cană de zahăr
  • Zeama de la o lămâie

Siropul se fierbe până capătă o consistență ușoară, apoi se toarnă generos peste kataifurile așezate pe farfurie. Pentru a experimenta un gust memorabil, acest desert savuros este savurat cald.

Articole relevante:

Acum este momentul să îți impresionezi oaspeții sau familia cu această rețetă de kataif autentică din bucătăria orientală!

TAGS: – kataifrețetă de kataifdesert orientalclătite româneștirețete rapide

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles