Saturday, May 18, 2024
HomeActualitateDelicii din Bucătăria Greacă: Soufra și Portokalopita, Rețete Aromate și Ușor de...

Delicii din Bucătăria Greacă: Soufra și Portokalopita, Rețete Aromate și Ușor de Făcut Acasă

Delicii din Bucătăria Greacă: Soufra și Portokalopita, Rețete Aromate și Ușor de Făcut Acasă

Cu inspirație din gastronomia greacă, Soufra și Portokalopita sunt două deserturi răcoroase și delicioase, perfecte pentru momentele în care îți dorești să savurezi ceva dulce și reconfortant. Fiecare rețetă aduce cu sine arome inconfundabile și o combinație de ingrediente ce te vor cuceri încă de la prima gustare. Iată cum poți pregăti acasă aceste două prăjituri autentice!

Soufra cu Zmeură

Ingrediente

  • Un pachet foi de plăcintă
  • 250 g smântână acră cu 25% grăsime
  • 250 ml smântână pentru frișcă 35% grăsime
  • 200 g unt gras
  • 200 g zmeură proaspătă
  • 150 g zahăr
  • 5 ouă
  • Coaja de la două lămâi
  • Două lingurițe esență de vanilie
  • Zahăr pudră

Mod de preparare

Desfă foile de plăcintă și unge-le cu unt topit. Pliază fiecare foaie sub formă de acordeon și așază-le concentric într-o tavă rotundă pentru tartă. Adaugă crema preparată din ouă, sare, zahăr, coajă de lămâi și smântână. Presară zmeura deasupra și coace prăjitura până devine aurie și pufăită. Servește cu zahăr pudră!

Descoperă experiența rafinată a desertului Soufra, o adevărată încântare pentru papilele gustative!

Prăjitura Portokalopita – Rețetă Grecească de Plăcintă

Ingrediente pentru umplutură

  • 400 g aluat pentru plăcintă
  • 400 g iaurt grecesc (10% grăsime)
  • 4 ouă
  • 100 ml ulei
  • Coajă și suc de la două portocale (200 ml)
  • 75 g zahăr
  • 75 g stafide
  • Un plic praf de copt
  • 1 linguriță extract de vanilie sau zahăr vanilat
  • 1 g scorțișoară
  • 1 g sare

Ingrediente pentru sirop

  • 300 ml suc de portocale
  • 300 ml apă
  • 150 g zahăr
  • Un baton de scorțișoară

Mod de preparare

Coace foile de plăcintă până devin crocante. Într-un bol, amestecă ouăle cu iaurtul, zahărul, uleiul, coaja și sucul de portocale. Adaugă stafidele, praful de copt, scorțișoara și sare. Toarnă compoziția peste feliile de aluat și coace prăjitura până capătă o nuanță aurie. Prepară un sirop din portocale, apă, zahăr și scorțișoară, pe care să-l topești peste desertul cald. Deliciul este garantat!

Surprinde-ți familia și prietenii cu aroma intensă și textura irezistibilă a prăjiturilor grecești Soufra și Portokalopita, două rețete clasice ce vor face deliciul oricărei ocazii speciale!

Citește și: Rețete de prăjituri

TAGS: prăjituri, gastonomie, deserturi, rețete

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments