Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateDeficitul de arme al Armatei Ucrainene: O situație extrem de gravă

Deficitul de arme al Armatei Ucrainene: O situație extrem de gravă

Deficitul de arme al Armatei Ucrainene: O situație extrem de gravă

Armata ucraineană se confruntă cu un deficit major de echipamente militare, în special în ceea ce privește artileria, conform unui înalt reprezentant al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) citat de publicația americană The Wall Street Journal (WSJ). Acesta a dezvăluit că pentru fiecare obuz trăs de securitatea Ucrainei, trupele ruse trimit zece.

Declarațiile oficiale ale SBU underlinează dificultățile cu care se confruntă trupele ucrainene, care se află acum într-o poziție extrem de dezavantajoasă din cauza lipsei de echipamente de toate tipurile. Potrivit altor surse citate de WSJ, unitățile Forțelor Armate din Ucraina sunt nevoite să economisească muniția pe care o au în dotare din cauza temerilor că SUA va reduce asistența militară acordată.

Situația este cu atât mai gravă cu cât trupele ucrainene se confruntă cu o penurie generalizată de echipamente, cu efecte devastatoare chiar înainte de posibilele consecințe ale blocării ajutorului suplimentar din partea republicanilor. Deficitul major se regăsește în special în ceea ce privește artileria, forțele ruse având un avans semnificativ, trăgând aproximativ zece obuze pentru fiecare unul tras de către ucraineni, potrivit unui oficial de securitate din Kiev.

Din cauza încercărilor de a respinge ofensivele Rusiei și de a preveni o înfrângere, Ucraina se confruntă acum cu trupe epuizate și echipamente învechite. Rusia, pe de altă parte, avansează în luptă datorită superiorității numerice și a numărului mare de obuze de artilerie pe care le deține în comparație cu Ucraina.

Deși Ucraina are un succes sporit în războiul aerian și maritim, în special în ceea ce privește folosirea dronelor și a rachetelor antiaeriene, Rusia încearcă să compenseze aceste avantaje prin bombardarea echipamentelor militare ucrainene și epuizarea stocului de interceptori de apărare aeriană al Ucrainei.

Pe lângă aceste aspecte, trupele ucrainene se confruntă și cu altă provocare majoră: fragilitatea liniei frontului și nevoia de personal și echipamente suplimentare. Soldații din tranșee se plâng că unitățile lor nu au personal complet și se schimbă greu pentru perioade de odihnă. Aceasta se datorează și politicii de recrutare slabă, iar responsabilitatea este îndreptată către guvern.

În ciuda acestor dificultăți, Ucraina reușește să reziste forțelor ruse cu ajutorul armamentului de precizie avansată furnizat de Occident, precum rachetele antitanc americane și europene. Cu toate acestea, cu ajutorul lor incert, în special din cauza lipsei finanțărilor suplimentare din partea SUA, soldații și politicienii ucraineni se tem că apărarea slăbește treptat, cu consecințe grave pentru stabilitatea regiunii.

Soluții strategice pentru Ucraina

Din dorința de a face față provocărilor actuale, Ucraina caută soluții creative și inovative. Printre acestea se numără atacurile de precizie, care vizează bazele aeriene și depozitele rusești, precum și extinderea producției de drone explozive. Producția masivă de drone mici și unidirecționale a devenit o prioritate pentru Ucraina, care dorește să asigure un aport constant de arme și echipamente defensive.

În acest sens, Ucraina a pus în funcțiune aproximativ 200 de fabrici improvizate în toată țara, cu scopul de a produce un milion de drone până la sfârșitul acestui an. Această strategie ar putea permite Ucrainei să obțină resursele necesare pentru a face față amenințărilor Rusiei.

Cu toate acestea, soluțiile tehnologice și inovatoare nu vor fi suficiente pe termen lung. Ucraina are nevoie de sprijinul continuu al partenerilor săi internaționali pentru a-și consolida și moderniza capacitățile militare. Este esențial ca liderii internaționali să ia în considerare amenințarea pe care o reprezintă Rusia și să ofere sprijinul necesar Ucrainei pentru a-i proteja suveranitatea și securitatea.

armata, ucraina, deficit, artilerie, serviciu de securitate, wsj, lipsa, echipamente, defensiv, rusia, armament
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments