Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateDecizii Importante în PSD: Candidatul la Președinția României va fi Anunțat Curând

Decizii Importante în PSD: Candidatul la Președinția României va fi Anunțat Curând

Decizii Importante în PSD: Candidatul la Președinția României va fi Anunțat Curând

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a confirmat că până la începutul săptămânii viitoare se va desfășura un Consiliu Politic Național care va stabili data Congresului partidului. Acest congres va fi crucial în stabilirea candidatului la Președinția României.

Potrivit declarațiilor lui Stănescu, există posibilitatea ca PSD să propună un candidat independent pentru alegerile prezidențiale, însă acesta își dorește ca acesta să fie membru al partidului.

Paul Stănescu a explicat că urmează să se organizeze un Consiliu Politic Național în care se va stabili și data exactă a Congresului. La acest Congres, membrii PSD vor avea ocazia să își exprime susținerea pentru candidatul prezidențial.

Se pare că Congresul va avea o dublă componentă, una referitoare la alegerea conducerii partidului și alta privind stabilirea candidatului la Președinția României. Astfel, oricine, inclusiv persoane din afara PSD, va avea posibilitatea să candideze și să obțină sprijinul partidului.

Secretarul general al PSD a subliniat că preferența personală este ca viitorul candidat la Președinție să fie un membru PSD, dar decizia finală va fi luată în cadrul Congresului partidului.

Cu toate acestea, Paul Stănescu a precizat că nu ar fi de acord ca PSD să susțină un candidat independent pentru Președinție, fără a face parte din partid.

Referitor la premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, Stănescu a menționat că acesta își rezervă dreptul de a nu candida la alegerile prezidențiale dacă așa decide.

Decizia privind susținerea sau nu a lui Mircea Geoană de către PSD pentru funcția de Președinte se va lua în cadrul forului de conducere al partidului, care urmează să fie convocat în curând, conform declarațiilor făcute de premierul Ciolacu înainte de ședința de Guvern.

Vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, a adăugat că singura alternativă la candidatura lui Marcel Ciolacu ar fi sprijinirea unei personalități de stânga care să își exprime dorința de a beneficia de susținerea partidului.

FOTO: Hepta

Tags:

PSD, Congres PSD, Candidat Președinția României, Marcel Ciolacu, Mircea Geoană

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General