Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateDecizie drastică a UEFA după meciul Austria - Turcia din EURO 2024:...

Decizie drastică a UEFA după meciul Austria – Turcia din EURO 2024: Suspendare pentru Demiral

Decizie drastică a UEFA după meciul Austria – Turcia din EURO 2024: Suspendare pentru Demiral

UEFA a luat o hotărâre fermă în urma partidei Austria – Turcia, încheiată cu scorul de 1-2, din optimile Campionatului European din 2024, conform informațiilor oferite de Digi Sport.

La finalul meciului, Merih Demiral a efectuat gestul semnului “Lupilor gri” cu ambele mâini, facând referire la o grupare de extremă dreapta din țara sa. Autoritățile de conducere de la nivel continental au analizat în detaliu aceste imagini și i-au impus o sancțiune severă constând în suspendarea pentru următoarele două meciuri.

Conform relatărilor cotidianului german Bild, fundașul central în vârstă de 26 de ani de la Al-Ahli va fi indisponibil pentru sfertul de finală împotriva Olandei, programat pe 6 iulie.

Aceasta înseamnă că în cazul unei posibile calificări a Turciei în semifinalele EURO 2024, Demiral nu va putea lua parte la potențiala fază ulterioară a competiției, nici măcar în meciul împotriva câștigătoarei dintre Anglia și Elveția.

Această veste reprezintă o lovitură dură atât pentru Demiral, cât și pentru echipa Turciei, mai ales că acesta a evoluat pe parcurs în primele două meciuri ca rezervă, devenind titular în al treilea meci și contribuind esențial la victoria asupra Austriei, marcând două goluri decisive pentru succesul echipei sale.

O justificare pentru decizia luată de UEFA ar fi dorința forului european de a menține o linie de conduită constantă, după ce anterior a impus o suspendare similară fotbalistului Mirlind Daku, într-un alt context.

În urma meciului Croația – Albania 2-2, acesta a preluat un megafon de la suporterii albanezi și a inițiat scandări insultătoare la adresa sârbilor și macedonenilor, acțiuni care nu pot fi detaliat reproduce aici.

 

TAGS: UEFA, Demiral, Euro 2024

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General