Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateDecizie de Top în Coaliția de Guvernare: Calendarul Electoral pentru Prezidențiale și...

Decizie de Top în Coaliția de Guvernare: Calendarul Electoral pentru Prezidențiale și Parlamentare Stabilit

Decizie de Top în Coaliția de Guvernare: Calendarul Electoral pentru Prezidențiale și Parlamentare Stabilit

Recent, a fost anunțată decizia finală în cadrul coaliției de guvernare referitoare la calendarul electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Potrivit noilor reglementări, scrutinele vor avea loc la sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie.

  • Primul tur al alegerilor prezidențiale a fost stabilit pentru data de 24 noiembrie.
  • Alegerile parlamentare vor avea loc pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României.
  • Al doilea tur al alegerilor prezidențiale este programat pentru data de 8 decembrie.

Reuniunea coaliției de guvernare a avut loc ieri dimineață, unde liderii formațiunilor politice au convenit asupra acestei programări. Delegația PNL a fost reprezentată de Nicolae Ciucă, Lucian Bode și Cătălin Predoiu, în timp ce din partea PSD au participat Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose și Marian Neacșu.

Decizia luată a fost precedată de discuții ample, desfășurate în contextul întâlnirilor premierului Marcel Ciolacu cu reprezentanții tuturor partidelor politice, inclusiv a celor nevotate în Parlament. Aceste consultări au vizat stabilirea datelor optime pentru desfășurarea scrutinului prezidențial și a alegerilor parlamentare.

Mai multe partide prezente la discuții au exprimat dorința ca alegerile să aibă loc conform calendarului stabilit. În paralel, s-a discutat posibilitatea combinării celor două tururi ale alegerilor prezidențiale cu scrutinul parlamentar, însă, în cele din urmă, s-a decis menținerea structurii inițiale a calendarului electoral.

Tags:

alegeri, alegeri prezidențiale, alegeri parlamentare, coaliție de guvernare

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General