Monday, July 22, 2024
HomeActualitateDecizie crucială luată după întâlnirea politică privind situația salariaților din CE Oltenia

Decizie crucială luată după întâlnirea politică privind situația salariaților din CE Oltenia

Decizie crucială luată după întâlnirea politică privind situația salariaților din CE Oltenia

Într-o întâlnire hotărâtă și decisivă propusă de PUSL Gorj și la care au participat liderii mai multor partide precum umaniștii Dumitru Miroiu, Tiberiu Grigoriu și Daniel Pupăzan, PRM Gorj reprezentat de Raul Dumitru și ANC Gorj cu Constantin Pănescu și Liviu Andrei, precum și Partidul Vatra Românească cu liderul Iulian Marica, s-au analizat problemele salariaților din CE Oltenia. De asemenea, două ONG-uri, AVE și PIPD, au susținut acțiunile politicienilor în ceea ce privește salariații firmați pe perioadă determinată.

Decizia unanimă a partidelor a fost să se trimită o adresă înspre Ministerul Energiei evidențiind problemele ridicate cu privire la Complexul Energetic Oltenia. Propunerile expuse de PUSL Gorj vizează rezolvarea prelungirii contractelor celor 124 de angajați ai CE Oltenia prin prelungirea acestora pe durată nedeterminată, însoțită de formarea unei comisii tripartite ce ar include și sindicatele reprezentative.

Liderul PUSL Gorj, Dumitru Miroiu, a subliniat că situația salariaților trebuie analizată detaliat și că prelungirea contractelor de muncă ar fi una din soluțiile optime. Criticile la adresa conducerii CE Oltenia pe tema aptitudinilor profesionale necesare angajaților au marcat discuțiile, sugerându-se că soluțiile propuse până acum nu au fost eficiente.

Dovezile privind problemele companiei sunt evidente, iar necesitatea unei intervenții urgente pentru menținerea locurilor de muncă a devenit prioritară. Gravitatea situației salariaților din CE Oltenia a condus la mobilizarea liderilor politici locali și a societății civile pentru a aduce soluții concrete și durabile în beneficiul angajaților.

Mai multe detalii în următorul articol. Stay tuned!

Soluție oferită de conducerea CEO pentru greviștii din CE Oltenia

Într-o mișcare neașteptată, șefii Complexului Energetic Oltenia au venit cu o propunere surprinzătoare pentru greviștii aflați în fața companiei de mai multe zile. Senatorul Ion Iordache a dezvăluit că CEO intenționează să reangajeze, la data de 8 iulie, 105 dintre cei 124 de salariați reținuți anterior. Pentru cei 19 angajați rămași, situația urmează să fie reevaluată.

Această întorsătură bruscă a evenimentelor ar putea aduce o rază de speranță pentru salariații implicați și pentru comunitatea locală. Reangajarea acestora și reanalizarea situației pentru cei care au fost excluși anterior ar putea constitui un prim pas către restabilirea echilibrului în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Reacțiile legate de această propunere vor fi prezentate în continuare, odată cu desfășurarea evenimentelor. Stay tuned for more updates!

Tags: CE Oltenia, salariați, ministerul Energiei

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General