Tuesday, April 16, 2024
HomeSportDecizie controversată în Champions League: VAR anulează gol valabil la Leipzig -...

Decizie controversată în Champions League: VAR anulează gol valabil la Leipzig – Real Madrid

Decizie controversată în Champions League: VAR anulează gol valabil la Leipzig – Real Madrid

Cele mai recente faze eliminatorii din Liga Campionilor au fost marcați de un scandal încă din primele minute. La meciul dintre Leipzig și Real Madrid, arbitrii au anulat un gol controversat în minutul 2 al lui Sesko, în urma unui presupus offside. Decizia a provocat controverse și nemulțumiri în rândul echipei madridiste și al suporterilor.

Marius Avram, fost arbitru FIFA, explică offside-ul care a scandalizat o lume întreagă

Faza a fost analizată de către arbitrii din cadrul VAR, iar reluările arată clar că Rodrygo nu a scos din offside pe marcatorul golului. Marius Avram, fost arbitru FIFA și specialist în arbitraj la Digisport, a fost contactat de către FANATIK pentru a explica motivul pentru care golul a fost anulat.

  • “E greu de înțeles pentru oamenii din afara “bulei” de arbitraj. Jucătorul aflat în offside, spunem noi, arbitrii, are un impact asupra portarului. Îl jenează, îl atinge din spate. Apoi, când portarul se întoarce spre minge, respectivul jucător apare în fața lui și îi blochează o eventuală săritură. Chiar și cu aceste explicații teoretice, aș zice că a fost un gol valabil în spiritul jocului”, a declarat Marius Avram pentru FANATIK.

Ancelotti: “Era destul de clar în ofsaid”

Antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, este de părere că faza a fost destul de clară în ofsaid, având în vedere că jucătorul Henrichs l-a împins pe portarul Lunin. El a adăugat că golul marcat de Brahim Diaz a fost spectaculos și că acesta a jucat un rol important în meci.

“A fost anulat golul, înțeleg că a fost o interferență cu portarul, pentru că jucătorul îl împingea pe Lunin și cred că era destul de clar în ofsaid. Brahim Diaz a marcat un gol spectaculos. Este încrezător, a contribuit foarte mult și a muncit mult. Are o dublă lovitură, la gleznă și la gambă. Parțial, el speră că nu este o leziune musculară, dar va fi nevoie de investigații suplimentare”, a declarat Ancelotti la finalul meciului.

Returul dintre Real Madrid și RB Leipzig este programat pe data de 6 martie, pe stadionul Santiago Bernabeu. După victoria obținută în tur cu scorul de 1-0, “galacticii” pornesc cu un avantaj în această fază a Ligii Campionilor.

Articole relevante:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments